fredag 1 april 2022

 6021/

Det är tyvärr ofta svårt att utesluta såna som inte är medlemmar.


6022/

Alla rätt-tänkare tror att resurser botar all elakhet. Det tror inte jag. Men det är klart, om jag fick fler resurser skulle jag kanske åta mig att ändra åsikt.


6023/

Trötthet är ett underskattat sömnmedel / Trötthet är en superkraft som man kan utnyttja på mångahanda sätt / Varför inte till sömn / Trötthet är ett utmärkt sömnmedel / Men tyvärr lite dyrt.


6024/

"Visst är Hon en bra kvinna. Visst. Men hon skulle nog vara betydligt bättre om Hon inte alltid försökte vara så jävla bra!"


6025/

"Utan barn får du dyster ålderdom!" Säger Dom. Eller snarare hotar Dom.

"Men det får man kanske ändå?" Svarar Jag glatt.

Eller finns det undersökningar som tydligt visar att åldringar som har barn är bättre på att visa tänderna?


6026/

Hur många statsmakter finns det egentligen / Tillräckligt många anser många / Men svenska journalister är ambivalenta till "tredje statsmakten" / Visst är det trevligt komma trea / Och komma på prispallen / Visst / Men det är det ju där med MAKTEN / Det är ju Dom Andra som har MAKT / Själva är ju journalisterna bara osjälviska tjänare till FOLKET / Det är favoritlögnen / Gärna ha makt / Men med måtta / Makt som syns skaver / Så hellre än att få skavsår av sin makt/ Låtsas man att man har tappat bort makten någonstans på vägen / Och hur som helst hade man ändå inte haft råd med självrisken.


6027/

Om Jane Austen varit politiskt medveten igår hade hon varit bortglömd idag. Där hade hon tur.


6028/

- Jag vill tjäna folket!

- Tjäna!


6029/

Att bli berömd är att börja gå på tomgång och bara börja berätta om sin egen berömmelse.

Först var Han vidrig i största allmänhet. 

Sen blev Han folkkär.

Och jag vet inte vem av dom som var värst.


6030/

Det fanns en gång ett välfärdssamhälle / Som idag är helt bortglömt / Utom av mig / Och två till / Som av okänd anledning försökte få fram ett folk som till etthundra procent skulle vara bidragsberoende / Och dessutom vara vådligt allergiskt / Allergiskt till tusen procent föreslog en / Men han ansågs vara aningen för utopisk / Och ett tag var man mycket nära målet / Hundra procent här och tusen procent där / Det ansågs allmänt vara väldigt många procent / Men så kom KRISEN / KRISEN brukar ofta infinna sig till festen / Fast ingen har bjudit in han / Men KRISEN kommer ändå / Och då vart man tvungen att ge upp sitt mål / Procenterna linkade fram på gatorna likt skadskjutna ekorrar/ Ja likt och likt / Men i alla fall något liknande / Man nådde inte ända fram / Man vart tvungna backa / Och att backa är inte roligt / Att backa är inte alltid lätt / Och att backa med en utopi som släpvagn är värst av allt / Fast det fanns förstås såna som hurrade / Men det finns det förstås alltid / Men såna  som hurrar när det går åt hellwitti är inte ens värda lyssna på Så det gjorde man inte / Man lyssnade inte utan istället började man fila på nästa utopi / Och den här utopin skulle bli ännu bättre än den förra / Den skulle bli miljövänlig och gladlynt till tusen / Och den skulle inkludera Alla / Vare sig Alla ville bli inkluderade eller ej /Man hade lärt sig sin läxa / Lyssna aldrig på andra / Då blir det bara slams av din utopi.


6031/

Såna som bara anser sig själva ha rätt att existera om andra behöver dom /Såna som anser sig behöva låna livsglädje från sin barn / Och som sen vägrar att betala någon som helst ränta / Eller menar jag ta emot någon som helst ränta / Att behöva vara behövd är att vara beroende / Men det är väl ändå bättre än att knarka eller supa / Och spelberoende är väl inte alltid så himla roligt det heller alla gånger / Spelberoende kan ofta påverka din familjeinkomst på ett negativt sätt / Om du inte har en jävla tur förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar