onsdag 6 april 2022

 6071/

Såna som sätter fram en hink när det regnar in / Och sen är helt nöjda med sin insats / Såna man måste beundra / Men helst inte efterlikna.


6072/

Journalisten svingade sin mikrofon med samma entusiasm som tandläkaren svingade sin borr. Men journalisten gav inte ens offret ett gott råd. Men det ger jag:

När man intervjuas ska man spela sig själv, aldrig försöka vara sig själv.


6073/

JAKT / Om du tycker att utpressning är normal affärsverksamhet är jakt en sport även för bytet / Annars inte / "Om du inte betalar dör du!" / "Om du inte duckar med alla fyra fötterna dör du!" / Rättvist värre Jakt är orättvist / Det vet alla / Det är därför jakt är så populärt / Om jakt var rättvist däremot / Hur skulle det se ut / Om älgarna var beväpnade till tänderna / Jaktlaget darrade av skräck / Älgen skrattade hånfullt "He-he-he!"/ Innan älgen tryckte av sin elefantbössa / Det är lika för alla/ Lika rättvist/ Eller lika orättvist /Det är samma sak / Det beror bara på vilken sida av vapnet man befinner sig / Fast hellre slakt än jakt för min del eftersom jag inte behöver välja / Slaktarna har färre illusioner / Slaktarna tror inte att det är en rättvis kamp / Slaktarna surrar inte så förbenat / Slaktarna skyller inte på "naturupplevelser" / Slaktarna drämmer bara till med den brutala sanningen / Djungelns lag är Naturens lag är Stadens lag är Allas lag / Att äta eller ätas / Vilket är godast.


6074/

Han skulle aldrig ha klarat av alla sina problem om Han inte hade haft sin säregna världsbild. Men å andra sidan var det förstås hans säregna världsbild som orsakade alla Hans problem.


6075/

Sorgligt nog / Är även andras skilsmässor sorgliga / Dels är det sorgligt att det ska vara så himla svårt att leva ihop / Och dels är det sorgligt att man varit så himla dum och inte fattat ett dyft i förväg.


6076/

Författaren till fjorton dåliga romaner sa självbelåtet: " Jag skriver för att jag inte kan låta bli!"

"Synd bara att du inte heller kan!" Sa en inte fullt så belåten läsare.


6077/

Många som stolt påstår sig vara arbetsnarkomaner är bara arbetsplatsnarkomaner.


6078/

Utbildning är ett bra och billigt sätt att tvinga människor bort från arbetsmarknaden.


6079/

- Stryk aldrig en allergiker medhårs! Allergikerna är allergiska mot hår, ull, päls, och liknande!


6080/

Att vara bra för andra medför inte automatiskt ett bra eget liv. Och jag vet inte ens om det är sorgligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar