onsdag 13 april 2022

 6131/

"Hälsan tiger still." / Fast det är dumt av Han / Även när man mår bra, mår man bra av att försöka formulera eländet.


6132/

Läkare har bättre andrahandsvärde än bibliotekarier / Fast det finns förstås folk som är bokintresserade till tusen / Men då har en riktig författare ändå alltid ett bättre andrahandsvärde än en bibliotekarie / Så en bibliotekarie kan bara förlora / Men bibliotekarien är så van vid att förlora att han bryr sig inte ett dugg / Inte ens om han är en hon.


6133/

Är det inte mest troligt att  en virrig dumskalle drömmer virriga och dumma drömmar? Varför skulle folk vara begåvade bara när dom drömmer? Men ingen vill överge den vackra tanken på drömmarnas vishet. Det är trevligt att tro att visheten i alla fall finnas någonstans Även om det  bara rör sig om så kallad invärtes vishet. Och vishet som dessutom skulle finnas hos alla. Klart man vill fortsätta drömma så vackra sagor.


6134/

LUTA AV: Häng inte med din tid / Var motspänstig / Att vara motspänstig är bästa motionen / Och vad du än gör: Luta aldrig av / Idag ses alla som igår lutade av möbler som brottslingar / Ungefär som att ha utrotat dronten / Eller att ha tuttat på ett tempel / Eller, värst av allt, att ha eldat på berghällar / Och försök inte heller att luta av välfärdssamhället / Låt samhället vara i fred för ditt avluteri / Lägg av helt med att luta av / Luta dig tillbaka / Gör lite nytta som omväxling / Gör ingenting / Fast författeriet innebär förstås alltid att man måste luta av verkligheten / Man måste försöka krypa in under den vackert övermålade ytan / Även om man då riskerar att göra de mest ruskiga upplevelser man inte ens kan tänka sig / Att luta av verkligheten är att leva farligt / Men det kan vara trevligt det med.


6135/

Att skylla på ÖDET är ett behändigt sätt att skylla på andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar