måndag 25 april 2022

 6233/

- Bjud hem uteliggaren! Så kommer du att förstå varför han är uteliggare! När uteliggaren har supit bort sin lägenhet! Har uteliggaren samtidigt supit bort mångas medkänsla!


6234/

Såna som säger: "Jag är kanske lite svår att leva ihop med..." / Men utan att ge några konkreta exempel på sin svårighet / Har inte kommit särskilt långt i sin självanalys / Utan vill ha antingen motsägelse eller beröm / Eller varför inte båda två.


6235/

Såna som inte kan tänka sig att bära andra kläder än de på modet påbjudna / Kan knappast tänka sig att tänka andra tankar än de på modet påbjudna.


6236/

"Alla människors lika värde" gällde aldrig på slavmarknaden. Och det är väl egentligen bara på slavmarknaden som man på allvar har testat denna vackra tanke.


6237/

I Uppsala är Linné nästan lika känd som Pelle Svanslös / Pelle är känd för att han saknade svans / Linné saknade också svans/ Men är inte mest känd för detta / Utan för att han beslutsamt indelade blommor & bin / Vare sig blommor & bin ville eller ej / Vill man ha ordning och reda är det dumt att fråga först.


6238/

Igår: "Det avgörande är klasståndpunkten!"

Idag: "Det avgörande är könsståndpunkten!"


6239/

- Men tänk om den stora, stora, stora, stora invandringen inte var någon bra idé?

- Tänk inte det. Vissa tankar får inte ens tänkas.


6240/

"Politikerna bara pratar, dom GÖR ju inget!"

Lika begåvat som: "Folk bara demonstrerar, dom GÖR ju inget!"

Demonstrationer är maskerat prat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar