fredag 8 april 2022

 6089/

- Han är mycket sportintresserad.

- Måste du alltid prata illa om folk?


6090/

- Jag gömmer flyktingar.

-  Gör du det? Ja, själv brukar jag gömma påskägg.


6091/

"Jag erkänner! Jag är ett svin! Men numera anses det, som tur är för mig, att även djur ska behandlas humant!"


6092/

"Politik är att vilja!" Sa Palme. Visst. Och en känd politisk film hette mycket riktigt: "Triumf des Willens." Nu var det visserligen fel vilja. I just det fallet. Men ändå. Han var nog inne på rätt spår.


6093/

Det är svårare att göra Den Omvända Klassresan / Alltså uppifrån och ner / Att få bättre betalt och högre status kan däremot knappast vara något större problem / Om man  inte nödvändigt vill vara en så kallad " tvåstolssittare"/ Vilket lär vara väldigt obekvämt/ Och framförallt väldigt onödigt.


6094/

Att alltid använda pengar man inte har är ett bra sätt att aldrig ha pengar. Det här känner inte många till.


6095/

Om slödder och sånt: Såna som anser att några nästan har någon slags rätt att vara kriminella är nästan medskyldiga / Eller alla snälltänkerister: "Bara vi är snälla mot slöddret kommer slöddret snart att sluta slöddra!" / Säkert / Och om man ska bli misshandlad vill man helst bli misshandlad av en innerst inne snäll person / Det känns liksom mysigare att bli ett offer för ett offer.


6096/

 Den behändiga barndomen: Det var alltid Någon Annan som betalade/ Och som plockade upp / Och som dammade och det / Och det var så himla bekvämt och så himla behagligt att många beslöt sig för att stanna kvar i barndomen i evigheters evighet / Det vill säga ett bra tag / Eller i varje fall tills dom blev utslängda från himmelriket / I himmelriket är det alltid Någon Annan som gör allt / Fast det är klart / Det finns väl i sanningens namn inte så himla mycket att göra där uppe heller / Det dammar mindre än man tror i himlen.


6097/

- Bara den som totalt avstår från sprit kan verkligen bevisa att han kan hantera spriten!

- Du är bara avundsjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar