tisdag 26 april 2022

 6241/

"Vad du än gör! Läs aldrig biografier! Biografier slutar alltid med att huvudpersonen dör! Då kan du lätt få uppfattningen att du själv också en dag ska dö!"


6242/

Som barn förlöjligade man: "Hur skulle det gå om alla gjorde så!?"

Som vuxen lärde man sig att det var en djupsinnighet av Kant.


6243/

Det finns problem / Och det finns tjafs / Och att det  finns såna som kallar sitt tjafs för problem bevisar bara att det är tjafs.


6244/

Historiska romaner: Är det 1700-tal MÅSTE Bellman sitta och supa i ett hörn / Är det 1800-tal och proletärpyssel MÅSTE August Palm komma instultande från vänster / Att dom  MÅSTE vara som  påhittiga  dom som skriver historiska romaner.


6245/

Det är med kåserier som med lotterier / I nittionio fall av hundra blev det en nit / Men nästa gång!


6246/

Det gör inget om offentlig konst uppskattas av offentligheten / I alla fall inte om det är Han som betalar/ Och det är betydligt vanligare att Han betalar än att Han uppskattar/ Det är inte lätt att vara konstverk nuförtiden.


6247/

Män dör tidigare än kvinnor / Men även detta är  lömskt av männen / Även om man ännu inte riktigt kommit på varför det är lömskt / Men vänta ni bara / Man håller som bäst på att tota till teorier / I värsta fall får man väl  dra till med strukturer / Även om glansen kring strukturer förstås har börjat flagna betänkligt.


6248/

Förr var det hårt / Men Förr var det bra / På nå vänster / Man sörjer sånt man inte saknar / Man sörjer sånt man inte ens märkte att det fanns när det fanns / Det är trevligt att sörja på nå vänster / Sörja är ett tvetydigt ord / Men det är han inte ensam om.


6249/

Ett tag var Brecht nästan lika helgonförklarad som Astrid / Men det höll inte i längden / Dels höll inte Maoism-Stalinismen i längden / Och dels kom man  på att Brecht varit taskig mot kvinnor / Och det höll  inte heller i längden / Helgon har det hårt i längden / Bäst-före-datumet tickar obönhörligt även för helgon/  Och relikerna ruttnar fortare än man tror.


6250/

- Men det är väl ändå inte helt fel att kristna i första hand håller sig med kristna helgon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar