måndag 4 april 2022

 6051/

Han var bättre på att bära hem fulla ölburkar än på att bära bort tomma /Och Han var inte ensam heller / Många bär hem tunga flaskor från Systemet / Men orkar sen inte bära bort tomma /  Och det finns såna som härav har dragit slutsatsen att man blir svagare av att dricka alkohol än tvärtom / Men här behövs mer forskning.


6052/ 

Motsatsen till millimeterrättvisa heter orättvisa och är minst dubbelt så populär.


6053/

STOICISM: Stoicismen är tyvärr till för att testas.

- Vad är det för likhet mellan Svenska Försvaret och stoicismen?

- Svar vet ej!

- Båda mår bäst när dom slipper test!

"Jag är stoiker, är jag rädd." Sa Han. Och en annan  sa: "Jag är stoiker. Tyvärr. Allt annat hade dom sålt slut på."


6054/

I ett mångkulturellt samhälle måste man tåla att andra säger saker som sårar. Annars är samhället inte mångkulturellt utan trångkulturellt. Men det kan ju vara ett trevligt samhälle ändå.


6055/

Han var hårt drabbad av svårskötta blommor. Bland annat verkade det som om hans blommor ville ha vatten även när Han egentligen inte alls var upplagd för att vattna. Det fanns så mycket annat som var  viktigare att göra än att skvimpa omkring med en  ful vattenkanna ansåg Han. Och Han borde ju veta eftersom det var hans liv. Men blommorna protesterade med civil olydnad och dog som flugor. Vilket man tyvärr inte kunde säga om flugorna. Djur & Natur är bängliga till tusen. Och det är sällan lönt att ens försöka prata med någon av dom.


6056/

Många tror att fryntlighet är samma sak som vänlighet. Men fryntlighet är bara välvillig överlägsenhet. Vilket inte är så bara. Man ska se upp med det som är bara.


6057/

När man surrar mer om vad man gjort / Än om vad man gör / Eller om vad man tänker göra / Har man börjat nedräkningen / Utan att ha en aning om vad det är man räknar ned till.


6058/

"Men man kan inte förlora pengar man aldrig haft!" Sa Han belåtet.


6059/

IDEOLOGIER. Askungen tappade vänsterskon av bara farten. Och den som sen skulle passa bäst in i vänsterskon skulle få Prinsen, och ett halvt kungarike, och lite annat smått och gott, sa man. Så här var det många som ville passa in. Askungens elaka systrar stod först i kön. Dom var vådligt motiverade för att passa in. Men vad hjälpte det när deras fötter var för stora. Då kom den ena systern på att i smyg såga bort en tå. Då passade skon hyfsat men hon blev ändå avstängd eftersom blodspåren avslöjade henne. Andra elaka systern kom på att det nog var bättre fila bort runt hela foten med en rasp ända tills foten fick plats i skon. Men hon vann ändå inte utan stängdes av på grund av fusk. Hon hade tuggat i sig två hela burkar smärtstillande vilket förstås gav stort utslag i den obligatoriska dopingtesten. Då var bara Askungen kvar på banan, men vad bryr jag mig om henne. Jag är inte ett dugg intresserad av att passa in i någon annans sko. Att passa in i något som inte är mitt. Att rymmas i en ideologi som jag inte tror ett dugg på. Och vad ska jag med en Prins-jävel till. Eller ett enfaldigt kungarike. Och så vidare. Ibland är en saga bara en saga.


6060/

Man har mycket liten chans om man måste slåss mot såna som vill slåss.  Alltså såna som  tyvärr är motiverade till tusen. Men det är inte jag. Och mot giriga människor har man ännu mindre chans. Deras motivation är icke av denna världen. Utan betydligt större än så. Jag brukar i såna fall göra så att jag inte gör ett dyft. Det är ett gammalt husmorsknep som idag är nästan bortglömt. Men det beror kanske mest på att det inte fungerar. Alla knep är inte finurliga.


6061/

Han var van vid väntan & osäkerhet. "Det ingår i jobbet!" Sa Han stolt. Men när Han var på dåligt humör sa Han: att det tyvärr var väntan & osäkerhet som var själva jobbet.


6062/

Viktigare ta reda på vad man verkligen känner än ta reda på vad man borde känna.


6063/

"Om man inte känner spontan vilja till snällhet i ett förhållande bör man nog skaffa ett annat?" Trodde Han. Och ingen sa emot. Och det var väldigt ovanligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar