lördag 9 april 2022

 6106/

KULTUR  

Om andra betalar din kultur är det deras kultur, inte din / Deras  kultur bestod framförallt i en fantastisk förmåga att få andra att betala för sin kultur / "Uj vilken fin kultur dom har! Men vad är det för dystra personer som står dolda där borta?" / "Bry dig inte om dom. Det är bara dom som betalar!" / "Jaha. Då är det inget att bra sig om." / "Kolla vilken fin kultur dom har! Man blir som matt!" / Men / Ändå / Kulturarbetare är samhällets billigaste gnällgrupp/  Enda grupp som glatt lever under existensminimum / Om gruppen bara i gengäld får pyssla fritt med sitt / Med sånt man tror på / Med sånt man anser vara viktigt / Och alltså: Mera hedras ändå.


6107/

- Jag har alltid varit patriot! Fast för olika länder! Man vill ju vara flexibel till tusen!


6108/

Oartikulerat missnöje är ofta väldigt talande.


6109/

En vacker dag ser man plötsligt ut som den gubbjävel man då är. Men. Även unga män. Och kvinnor i alla åldrar. Kan vara gubbjävlar. Gubbjävel är ett skällsord. Ingen exakt åldersdefinition.


6110/

Fast det fanns förstås ett övergångsobjekt från flicka till kvinna. Audrey Hepburn. Bättre förr.


6111/

- Vi VALDE att föda det här handikappade barnet! Och vi VALDE att låta Alla Andra betala för vårt val! Vi är inga dumbommar.


6112/

Om en säger: "Vi har problem!" Så har Vi ett problem. Men om då Den Andre svarar: "Nej Vi har inga problem!" Så har Vi två problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar