lördag 25 december 2021

 5801/

Varför är det så svårt att leva i nuet när det är det man gör?


5802/

Man blir inte vuxen bara för att man blir med barn.

Eller: Såna som bara leker föräldrar. Till och med i närvaro av de egna barnen.


5803/

Men Han brydde sig aldrig ens om att ta körkort. Och Han spåddes 70 års olycka. "Men den olyckan borde väl börja snart!?" tänkte Han belåtet 70 år senare.


5804/

Råckenråll? Är lika "farligt" som en fredagsfylla. Varken mer eller mindre. Och det är lagom "farligt".


5805/

- Jag kan väl inte vara humorist som inte har något att vara glad över?

- Du kan väl vara glad över att du är humorist?

- Det har du rätt i! Tihi! Nja? Tihi är kanske ändå att ta i?


5806/

Eftersom den svenska drottningen talar nästan lika bra svenska som den danska drottningen anses allmänt den svenska drottningen vara väldigt språkbegåvad.


5807/

Ingen man behöver vara ensam / Det är bara att börja mörda / Gärna liten lagom småbestialiskt sådär / Så kommer först kärleksbreven / Och sedan kommer snart också kvinnorna krypande.


5808/

Äldre och äldre blir man av sig själv. Men bittrare och bittrare bestämmer man själv.


5809/

- Jag tycker historia är jätteroligt! Framförallt är jag jätteroad av Digerdöden!


5810/

Man kan aldrig försäkra sig mot något / Sen får Trygg-Hasse säga vad han vill / En pensionär som aldrig vågade gå ut / På grund av halkan & våldet / Snavade hemma på sin fina (fast jättefula) gamla matta och bröt samma gamla lårbenshals / Och komplikationer och rubbet och döden och det / Och en treåring som påtvingats pedagogisk lekhjälm av sina ansvarsmedveten föräldrar fastnade med hjälmen i en gren och / Och blev aldrig fyra.


5811/

Det var väl inte konstigt att folk såg Wallenberg i Ryssland långt efter 1947 / I USA finns det fullt i folk som ser Elvis vareviga dag / Och han verkar också vara hur pigg som helst / Enda slutsats man kan dra är väl att kända personer har längre liv än vanliga / Och det är ingen särskilt begåvad slutsats.


5812/

Ernst Rolfs trallvänliga låtar har stått sig bättre än Karl Gerhards kändisuppräkningar.


5813/

Man fick fram ett krigsflygplan / Som samtidigt var ett fredsprojekt / Men hur gick det ihop / Det gick inte alls ihop / Krigsflygplanet var så himla dåligt att det ändå aldrig skulle fungera i krig / För redan i fredstid bänglade planet så det stod härliga till / Och hur skulle det då inte bli i krig / Tänkte man belåtet / Planet blev en sinnrik kompromissprodukt / Som inte fungerade i fred / Och förstås ännu sämre i krig  / Och alla vart nöjda & glada till tusen / Inte lätt få fred och krig att trivas ihop / Men den här gången!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar