onsdag 29 december 2021

5846/

- Det var vi som byggde landet.

- Jaså! Ni erkänner frivilligt också era fräcka lymlar!

Och:

- Det var vi som byggde landet.

- Jaså. Var det ni det. Hur blev resultatet? 


5847/

När det dyker upp "föraningar" i en roman får jag "föraningar" om att det är en dålig roman


5848/

"Så länge man bara får vara frisk!" / Förvandlas sakta men säkert till / "Så länge man bara får vara..."


5849/

Författerifördelen: Att få utnyttja alla sina fiaskon i sitt författeri. Och som vanligt är kåsörerna värst i klassen. Varje gång en kåsör lyckas slå sig på tummen med hammaren tjänar han minst en tusenlapp.


5850/

Ska man vara deprimerad ska man vara det med besked / Det går bättre att ta sig upp om man står stadigt på botten / Men att begå självmord är förstås för många allra sista chansen att få utmärka sig här i livet / Blodnöden / Men ett begå självmord är en engångsglädje / Som så mycket annat här i livet / Och själv har jag dessutom alltid sett självmord som lätt överdrivet / Fullt så tråkigt är väl  ändå inte livet / Och fullt så roligt är det nog inte att vara död / Det där med frid och det blir kanske bara tråkigt i längden / Vad vet man.


5851/

När man inte längre ids ta fram extrakrafterna för varandra / När man bara är som man är / Då är förhållandet bekvämt / Men döende / Att alltid bedra varandra på det viktigaste av allt / Tiden / Att alltid välja bort varandra / För att i stället välja vad / Välja det gamla vanliga / Arbete alkohol teve / Alltså välja egentligen ingenting alls / Det är inte alla val som är egentliga val / Men ändå blir till val.


5852/

Såna som tror att sjukskrivning och sjukdom är samma sak bör inte ha några större problem med att tro på jultomten.


5853/

Att ropa på hjälp tyder i alla fall på en optimistisk människosyn.


5854/

Musik som är så nedsliten att den plötsligt börjar låta som ny igen.


5855/

När man ställer sig frågan: " Skulle jag inte lika gärna kunna leva ensam..?" har man besvarat den.


5856/

Ibland får man nöja sig: "Nå! Vilket är då det BILLIGASTE sättet att misslyckas med skolan/vården/försvaret/ integrationen /och så vidare!?"


5857/

Att vara odödlig är roligast av allt! Och om du inte tror mig har du bara att fråga ...!


5858/

Vanliga människor beundrar sånt och såna som finns / Men många intellektuella dyrkar ännu hellre sånt och såna som inte finns / Sånt som aldrig skrevs klart / Filmer som aldrig blev gjorda / Tavlor som brann upp / Sånt som är spårlöst försvunnet / Sånt man egentligen inte vet ett dugg om / Men som är så himla behändigt att fantisera fritt om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar