onsdag 8 december 2021

 5644/

"Int behöver ja nån framtidstro! Jag tror framtiden kommer ändå!"


5645/

- Jag vill att varje dag ska vara en fest!

- Försök tvinga mig!


5646/

NATURENS berömda balans består i att inte alla äter upp alla samtidigt. Den som dyrkar NATURENS balans bör inte bli lindansare. NATUREN finns inte. Även granar är individer. Om det nu kan glädja någon gran.


5647/

Men vad kostar det att vara annars? Priset man får betala är betalningen. Det har man råd med. Något måste man unna sig.


5648/

Hos barnlösa handlar allt om barn. Inte minst allt som inte alls gör det. Men det sorgliga är inte att barnlösa är barnlösa. Det sorgliga är att barnlösa anser att barnlösa inte kan leva riktiga liv.


5649/

Till och med dårarna undviker att arbeta som en dåre.  Men arbetspauserna är förstås värst. Det är då man får tid att tänka efter. Och på fem minuter kan tankar ställa till det något i hästväg.


5650/

- I år blir det ett mellanår. Men mellan vad vet jag inte.


5651/

Kämpigt kämpa väl utan att vinna ens ett dasspapper.


5652/

När man inte längre kan utnyttja sina föräldrar är man vuxen. Då börjar eländet. Folk har det tio gånger bättre idag än för hundra år sen. Men folk är idag tio gånger dystrare. Jag hoppas att det går att dra några gladlynta slutsatser av allt detta historiska elände.


5653/

Viktigare tala med sig själv än att tala med andra. Snarare söka sanningen inåt än utåt. Men att söka är inte samma sak som att hitta. Men att haka upp sig på såna småsaker är sämst av allt.


5654/

Många står ständigt och väntar på startsignalen. Men inte för att springa själva. Utan för att kunna lämpa över sina egna liv på andra.


5655/

Folk borde vara mera förvånade / Över att folk en gång var kända / Än över att folk inte längre är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar