söndag 19 december 2021

5761/

Det är otrevligt med orättvisor / Anser många / Men man ska nog inte haka upp sig på orättvisor / Bara grammofonskivor har rätt att haka upp sig / Men det var förr det / Och inte ens då var det särskilt populärt / Det är pedantiskt att kräva en rättvis värld / Och när det gäller rättvisa mäter man märkligt nog precis tvärtom / Millimeterrättvisa är bättre än meterrättvisa / Och däremellan kommer decimeterrättvisa /  "Han tålde inga orättvisor!" / "Gjorde han inte? Det var mig en inskränkt jävel!" / Och om man inte tål några orättvisor alls bör man ha väldigt nära till toaletten.


5762/

Man kan inte addera klokhet. En organisation är inte klokare än sin dummaste medlem.


5763/

När en humorist blir deprimerad har han högre fallhöjd. Men för en tråkmåns märks ingen större skillnad. "Utan humor skulle jag vara död!" sa humoristen glatt. "Och då kunde de va desamma!" tillade han dystert.


5764/

"De är inte lönt du försöker bli journalist! Ser du inte att tidningen redan är alldeles full?"


5765/

Det lär vara ganska kul vara död / Säger många / Som visserligen aldrig själva varit döda / Men i alla fall haft så kallade nära-hare-upplevelser / Och då tillfälligt besökt Andra Sidan/ Och sen kommer tillbaka och säger: "Där var så himla ljust!" / "Säger du det" säger jag / "Det låter jättejobbigt. Det är tröttsamt med ljus i ögona hela tiden ! Rena rama tredje graden. Då skulle jag hellre va foster! Och få ligga och ha det mörkt och mysigt!"


5766/

Det är naivt att tro att kompiskorruption inte finns. Men det är lika naivt att tro att det skulle gå att göra något särskilt åt den.


5767/

- Säg inte nejlikor1 Det låter så negativt! Säg jalikor! (Alltså ännu ett ambitiöst försök att försöka förbättra världen genom att ge sig på andras språkbruk. Hur kommer det att gå? Spännande värre.)


5768/

"Bara för att jag är vegetarian behöver jag väl inte ha en massa dumma fördomar mot just kött! Lassa på du bara!"


5769/

Det finns ingen trygghet utanför det egna jaget. Och där finns det tyvärr ingen trygghet heller.


5770/

För föräldrar är BARNET alltid något alldeles extra. Även när BARNET uppenbarligen inte alls är det.


5771/

"Att Bibeln är påhittig värre! Det där med att smida om svärden till plogbilar ligger verkligen i framkant som man säger! För här upp i norr behöver vi sällan svärd! Svärd är så gott som värdelösa i älgjakten säger dom som provat! Men plogbilar kan vi aldrig få för många!"


5772/

Såna som inte kan skilja på snällhet och artighet / Vad gör man / Finns bara en sak att göra / Att vara oartig till tusen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar