lördag 18 december 2021

5753/

Många förfasar sig över våldet på gatorna men få över våldet på vägarna.


5754/

Samtliga som sagt: "Ryssen kommer!" har haft fel. Från 1810 och framåt.


5755/

Kvaggans enda chans att bli känd/ Var att först bli fotograferad / Sedan utdöd / Inte tvärtom / Kvaggan var PR-mässigt långt före sin tid / Kanske synd att kvaggan dog ut / Tänk vad bra kvaggan skulle ha gjort sig idag på sociala medier och sånt. 

- Din jävla kvagga!

- Menar du inte snarare hagga? (Anmärkte hon som deltidsarbetet som språksnut. )

- Märk inte ord, märk handdukar! (Sa han som inte  hunnit följa med sin tid.)


5756/

Personer som påstår sig / Ha Gud på sin sida / Är galna / Sen må de synas vara hur kloka som helst / Och såna som påstår sig ha / Gud på sin sida / Är påfallande ofta otrevliga / Betyder detta då att även Gud är otrevlig / Eller betyder det bara att även Gud har sina otrevliga sidor? / En svår och dessutom till stor del teologisk fråga/ Vilket bara gör den ännu bängligare att besvara.


5757/ 

När man då intresserat frågar: "Vad har du gjort av ditt liv?" / Brukar många stolt peka på sina barn / Men det är inte att besvara frågan / Det är bara att skyffla frågan vidare till nästa generation / Som många tyvärr även gör med allt annat mer eller mindre farligt avfall.


5758/

Bästa sättet att bli sjuk är att ständigt vara sjukskriven / Och att ständigt gå till doktorn / Eller till "Vårdcentralen" som doktorn numera kallar sig för att slippa onödig uppmärksamhet / Och att äta hinkvis med mediciner / Och hälsokost är förstås inte heller att förakta när det gäller att hålla sig sjuk och kry / Och att sucka: "Ja. Suck. Så länge man bara får vara sjukskriven!"

"Ja?"

"Så länge man får vara sjukskriven slipper man själv ta ansvar!"

"Ja?"

"Du förstår ingenting!"

"Ja det hoppas jag verkligen att jag inte gör."


5759/

Villaägare har det bra / Avloppets vardagliga vadan & varthän dränker allt existentiellt grubbel i sin linda / Hur nu det går till / Men varför grubbla över sånt som faktiskt fungerar.


5760/

"Nä! Lite mer självbedrägeri skulle man då sannerligen inte må illa av! Men det är inte för sent än!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar