måndag 28 februari 2022

 5670/

- Jag har förstått att han är "folkkär". Men jag har inte förstått varför.


5671/

"Jag tycker det går hur bra som helst leva ihop, bara man slipper leva ihop!"


5672/

Boken blev stulen. Visserligen av en pensionerad polis. Men ändå. Han tog avstånd. Men det hjälpte inte. Att ta avstånd hjälper tyvärr sällan mot stöld.


5673/

"Det där med brudar må vara, men jag tycker ändå det är värre att påven hela tiden håller på och försöker infiltrera Svenska Akademin!"


5674/

Det enda dom egentligen hade gemensamt var rökningen. Och det var väl kanske inte så mycket. Kunde man tycka. Men rökare bryr sig hur som helst inte om något annat än rökningen.


5675/

- Homosexualitet handlar om kärlek!

- Gäller det pedofiler också?

- Nej då handlar det om elakhet!

- Men förr var dom ju förbjudna båda två?

- Jo men dom homosexuella har blivit snällare sen dess.

- Det var roligt att höra. Och eftersom jag själv inte ens tycker om barn, kan jag naturligtvis inte vara pedofil?

- Naturligtvis inte, hur skulle det se ut?


5676/

Hon var varm djurvän. Eller hon var rent av het djurvän. Och hon drömde om den dag då inte ens harar skulle behöva vara harmynta. Tills vidare fick hon nöja sig med att utbilda sig till veterinär. Men det var väl ingen dålig början på hennes dröm


5677/

Svårast, och lättast, att fatta: Om man inte kan göra något förnuftigt är det förnuftigt att inte göra något..


5678/

"Men tänk om slöddret skulle lura oss genom att tvärt bara sluta slöddra! Gu va paff vi skulle bli! Och tänk va bra slöddret själv då skulle må!"


5679/

Fnysa åt det som faktiskt finns: Valborgsfirande i Uppsala / För att i stället dyrka utländsk eller urgammal KARNEVAL / Men / För att ha roligt är det ofta en fördel att själv vara rolig.


5680/

- Men om man i sitt skriveri flitigt formulerar elakheter, behöver man kanske inte sen formulera några elakheter alls i sitt vanliga liv?


5681/

Han kände ihållande ilningar av misslyckande långt ner i själsrötterna. Och han insåg att här fanns det ingen tandkräm i världen som skulle kunna lindra. Men det kunde väl ändå knappast skada att prova en annan tub?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar