fredag 18 februari 2022

 5960/

Brottslingar blir inte bättre av att inte sitta i fängelse.


5961/

Han som författat ångrar att han inte levat / Han som levat ångrar att han inte författat / Men han som författat skriver en bok om sin ånger / Och vinner som vanligt /  Finns folk som inte ens kan lida som folk / Utan nödvändigt måste skriva en bok om sitt stora, stora, stora, stora lidande.


5962/

Man fällde sjunkbomber till tusen.  Men ännu har ingen sett en död u-båt.


5963/

Det var på den tiden då barnen alltid skulle vara med. Och då fick man liksom lite svårt att sätta stopp just vid sex-biten.


5964/

Såna som enligt egen uppgift: "Vill klara sig själv!" Varför gör dom inte det då? Att kräva bidrag är knappast min definition på "att klara sig själv".


5965/

- Vad han måste ha lidit!

- Ja, eller i varje fall, vad han måste ha supit.


5966/

Han började som "rebell" / Vilket var en bra början eftersom ingen visste vad det betydde / Och han slog igenom och blev rik till tusen / Och nu skriver han enbart om sin konsumtion av mat. dryck, kvinnor samt meningslösa resor / Och man blir bara matt / Och man orkar inte ens bli avundsjuk.


5967/

Man har alltid rätt att tolka bokstäver bokstavligt.


5968/

- Varför får kvinnor så många punkteringar?

- Det beror på deras stora simultankapacitet. Kvinnor kan cykla, och få punktering samtidigt. Det klarar få män av.

- Men kan det inte bero på att kvinnor är sämre på att pumpa än män?

- Det kan det naturligtvis inte alls!


5969/

Man ska aldrig låta andra bestämma vad som är viktigt / Man översköljs av världen bara om man vill bli översköljd / Ryck ur din mentala sladd / Man väljer att ha dåligt samvete / Men tyvärr är det dålig fart på mitt samvete / Inte ens när dåligt samvete är påbjudet blir det någon riktig fart på mitt / Och fast jag vet att det-och-det-kriget är mitt fel / Helt och hållet mitt fel / Och klimatet ska vi bara inte tala om / Det är mitt fel att det är halkigt-och-så-vidare ute i stora världen / Det är ett helvete att ha ett samvete som inte uppför sig som folk.


5970/

Undrar om en skola "som är bra för alla" är en bra idé? Kan verkligen en skola som är bra för slö-mörtar och dumskallar vara  bra för alla? 


5971/

Den ljuva känslan av att vara nykverulerad.


5972/

Om du är en udda person märks det jämt och ständigt. Du kan icke dölja att du är annars. Och varför skulle du vilja dölja det. Grannarna vet redan. Och Alla Andra anar ingenting. Och resten bryr sig inte ens. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar