tisdag 8 februari 2022

 5836/

"Glöm inte att maten är halva födan!" (Kan man få för många visdomsord?)


5837/

Den som inte fattade att det var något skumt med KINA / På grund av Lin-Piao-historien / Var alltså en dumskalle / Men många ville vara dumskallar / Och frivillig fördumning går inte att göra något åt.

- Glöm aldrig Lin Piao!

- Vem?

- Han är idag helt bortglömd. Och det är det som är hela poängen med honom. Och det är därför du idag ska komma ihåg Lin Piao!

- Vem?


5838/

Om en stor folkmassa är ett stort argument är det farligt att bo i små länder / Men" en tegelsten är inget argument" / Och en stor folkmassa är ännu mindre ett argument / Upprörda  folkmassor som tågar FÖR FREDEN/ Eller FÖR FAN OCH HANS MORMOR / Eller MOT DITT OCH DATT / Av upprörda folkmassor kan man vänta sig vad som helst/ Av upprörda folkmassor har man inget gott att vänta.


5839/

Men / Om man får dåligt samvete när man överger någon / Måste det väl betyda att man tror att man själv är något att ha / Alltid något.


5840/

- Onödigt intressera sig för "avkopplingen"! Bättre börja med "påkopplingen"! Så kommer "avkopplingen" alldeles av sig själv.


5841/

När man inte konsumerar normalt får man onormalt stor frihet / Och att bilen är en frihetssymbol för alla som avstår från bil vet alla / Men även om man bara behöver LITE pengar / Så / LITE pengar behöver man ju / Så det är ett stort litet problem även det där med LITE pengar.


5842/

Bra med ambitioner / Man blir tvungen att anstränga sig / Men om man sen ändå misslyckas? / Ja då var det kanske ändå inte så bra med ambitioner? / Det är ofta lättare att välja rätt när det är för sent att välja.


5843/

"Gatubarn? Men var kommer egentligen alla gatubarn ifrån? Finns det verkligen ingen som vet? Och vem har egentligen ansvaret för alla gatubarn? Ska man skylla på storken? Eller ska man skylla lite mer övergripande på himlen?"


5844/

Att vara lärjunge överlåter jag åt lärjungarna / Jag tycker att det räcker bra med tolv lärjungar / Ett dussin lärjungar satt och åt i allsköns ro / Inga problem / Men det där som kom senare / Med" att stå på folkets sida" visade sig vara knepigt värre / Folket var otacksamt / Folket ville inte ha några nya förmyndare / Sen fick förmyndarna gärna stå och drälla på precis vilken sida som helst.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar