onsdag 2 februari 2022

 5801/

För att vara solidarisk med de handikappade brukade han alltid halta lite diskret.


5802/

"När Mozart var i min ålder var han odödlig. Men död. Undrar om ändå inte mitt alternativ är bättre?"


5803/

Ju  längre semester - desto tröttare typer.


5804/

- Jag har alltid bekämpat makten. Även när makten haft rätt.


5805/

- Förlängningen av näsor är i förlängningen rasistisk! ("Jag krever totalförbud mot att teckna krokiga nesor eftersom det i förlängningen är rasistiskt! Och eftersom jag är så himla snell tar jag avstånd från rasism och liknande!"


5806/

"Äh! Ryck upp dig! Att du förstört ditt enda liv är väl ändå inte hela världen?!"


5807/

"Om han hade haft tätare mellan ögona hade han haft Cyklop som efternamn!"


5808/

"The last to be hired, the first to be fired!" = USA-formel för diskriminering. Men i Sverige påstås: "Sist in, först ut!" vara höjden av rättvisa. Visst är det skillnad på länder och länder. Och på rättvisa och rättvisa. Och på lite av varje och på lite av varje.


5809/

"Lyteskomik". Men också: "Lytesromantik". Om man ser så där jävlig ut måste man vara en förträfflig människa. I alla fall "Innerst inne", vilket för övrigt är ett land som få besökt. Och lytesromantiken är förstås en variant av den gamla vanliga verklighetsromantiken. Som ofta uttrycks:" Ju jävligare - desto sannare!" Och finns förstås även  inom musiken med den tröttsamma" Rosslig-röst-romantiken".


5810/

Självständiga länder är nog bra, men självständiga individer är bättre. (Och individer som ägnar hela sina liv åt sina länders självständighetskamp brukar väl sällan vara särskilt självständiga)


5811/

Det är nyttigt att spå. Och det är ännu nyttigare att sen se att man spått fel.


5812/

"På den tiden trodde man att ditt-och-datt!" Vi lever alla "på den tiden". Sedda från framtiden. Och VAD är det då idag som vi tror, som sen kommer att visa sig vara så dumt? Men just det vi borde veta, är totalt omöjligt för oss att veta. Att stå med ett ben i nuet, och ett ben i framtiden, är att sträcka sig för långt.


5813/

Det finns riktiga intellektuella. Och det finns intellektuella som diskuterar hip som hopp.


5814/

Han höll alltid till i De Trygga Teoriernas Reservat. Och han mådde hur bra som helst. Sa han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar