onsdag 16 februari 2022

 5933/

Bästa sättet att bearbeta besvikelser är ett bli besviken.


5934/

"Krig är kul! Visst är krig kul!" (Sa Massmedian) "Men roligast av allt är att tvinga politiker att avgå! Då känner man verkligen att man själv har makt!" Och:  "Att tvingas avgå" betyder att en person som har ett bra jobb blir tvungen att byta till ett annat minst lika bra jobb. Men detta anses av okänd anledning vara väldigt pinsamt för denna person.


5935/

Mammors huvuduppgift är att oroa sig när söner är på tak.


5936/

Hon hade själv upplevt Det Gamla Fattigsverige, varmed idag avses: nittonhundrafemtiotalet.


5937/

Jag har glatt gått ur statskyrkan / Jag har föraktfullt utträtt ur monarkin / Men jag har frimodigt stannat kvar i demokratin eftersom jag tycker han är trevlig / Bara en sån sak som: Allmänna fria och hemliga val / Och det är det där hemliga som är det viktiga / Man ska alltså inte alls stå för sin åsikt / Att stå för sin åsikt är duell, inte demokrati.


5938/

Han delade in blommor och djur/ Vare sig dom ville eller inte / Och så la han på ett tjockt lager med religiös retorik om Skaparens osedvanligt stora slughet /Och sålunda skapades Vår Värsta Longör: Naturskildringen/ Och sen tillkom på lokal nivå: Stockholmsskildringen / Men idag ser det ut som om mat-och-måltids-skildringen slagit ut dem alla / Vad har framtiden för käcka longörer att erbjuda en uppmärksam betraktare frågar man sig oroligt / Men det vet ännu ingen / Longörer måsta få ta sin tid.


5939/

Innan man kom på att LIVETS MENING var att samla pensionspoäng hade  man det bängligt värre.


5940/

Bara anonyma insändare handlar om sak /Och inte om person / Eller ännu värre: om parti.


5941/

Innerst inne var han väldigt oblyg. Men alla lager utanpå innerst inne var tyvärr väldigt blyga.


5942/

- Är du seriös?

- Nä, jag har bara fått något i ögat.


5943/

Han hade såna väldigt stora särskilda behov att man hade kunnat stoppa ner hela BNP i halsen på honom och han hade ändå inte blivit mätt / Fast förr kostade man förstås på såna som verkade vara värda att kosta på / Förr visste man inte bättre / Men idag vet vi dubbelt så mycket / Och idag säger vi frimodigt i kör: "Om vi inte kostar på slöddret idag kommer slöddret att kosta oss tredubbelt i morgon!"


5944/

- Är det inte Orwell som sitter där borta?

- Knappast, Orwell är väl död?

- Det ger jag fan i.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar