onsdag 2 februari 2022

 5790/

- Det är värre än en drog, det är en dumhet!


5791/

- Den som inte ständigt smutskastar Olof Palmes minne är en tönt!

- Är inte det att ta i?

- Smutskastning är en mycket stärkande hobby!


5792/

- Mina drömmar säger mig bara sånt jag redan vet. Antingen har jag dåliga drömmar, eller så har jag bra medvetande.("Drömmen som ett verktyg"? - Nja? Men alla verktyg kan förstås inte vara bra.)


5793/

Vad är civilkurage? Civilkurage är att berömma Paul Whiteman i jazzkretsar. Att berömma Josh White i blueskretsar. Och att berömma Pat Boone i råckenrållkretsar.


5794/

Han var så rädd för att tappa ansiktet att han aldrig vågade skaffa sig en egen profil.


5795/

Finurligaste sättet att leva liksom lite lagom farligt är att vägra hemförsäkring.


5796/

Han hade anlag för högfärd / Men eftersom han aldrig hade något att vara högfärdig över/ Spelade det ingen större roll / Ibland är livet nästan rättvist.


5797/

En bok är varken ett vapen eller ett verktyg. En bok är en bok. Och en bok går bra att använda som bara underhållning. Vilket inte är så bara.


5798/

Att hindra folk från att bränna ner en flyktingförläggning är bra / Att hindra folk från ett lägga ner en krans vid Karl-Den-Tolftes staty är dåligt / Och att inte förstå skillnaden är dumt.


5799/

TRIPTYK?/ Eller är det kanske att ta i / Men man har rätt att ha fel åsikt / I alla fall i en demokrati / Och skillnaden mellan åsikter och fördomar är / Ja det vete Fan / Och det är dumt att försöka bli journalist när tidningarna redan är fulla med ord ord ord / Och två till / Och det var sämre förr / Då var man tvungen hissa upp vindbryggan när man ville vara i fred / Nu räcker det med att stänga av / Och att dra ut alla sladdar som frivilligt ställer upp på att låta sig dras ut / Och De Ständigt Sjuka startade en egen stat / Där det elaka ordet PENGAR var förbjudet / Den som sa PENGAR fick böta något ohyggligt / Då vart dom tyst / Då fattade alla att det hette RESURSER / Och att RESURSER är en helt annan sak än PENGAR / Har man bara tillräckligt hårda nypor / Brukar alla fatta till sist / När man nypt åt dom tillräckligt länge/ Och när man nypt åt dom till tusen.


5800/

Lättheten är sårbar för småsaker / Som förkylningar punkteringar och tandläkarbesök / Men lättheten fungerar rätt bra på större saker som liv och död / Och allt vad dom kallar sig /  Men ibland kommer kanske ännu större saker och stör lättheten / Sjukskrivning ska vi bara inte tala om / Inte bara / Sjukskrivningen är medelålderns drop-out-teknik / Att droppa ut lite lagom / Att droppa med måtta / Och det är förstås Dom Andra som ska betala / Lite har man väl i alla fall lärt sig av livet / Eller av nån annan med liknande namn / Den vanligaste och fegaste drop-out-tekniken / Fast det där med sjukskrivning är bara blöff / Var det en som sa / För han hade en bror som brukade sjukskriva sig i ett i ett / Och intfan blev han nå friskare för det / Sa han upprört / Det är inte alla bröder som fattar allt / Men ett samhälle som premierar sjukdom är ett sjukt samhälle / Och i värsta fall ett döende samhälle / Och samhällen som bara slappt ligger och dör tar jag bestämt avstånd ifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar