lördag 12 februari 2022

 5893/

Det är verklighetsflykt att vara väldigt engagerad i framtiden. Och den som bara lever för framtiden är förmodligen redan död.


5894/

"Fast om man hade nån ryggrad skulle man helt strunta i att rösta! För dom jävlarna ska inte komma hit och tala om för oss vem vi får rösta på! Då röstar vi på Fan själv bara för att jävlas!"


5895/

Enklaste sättet att motverka segregering är att själv flytta dit. (Och vanligaste sättet är att prata.)


5896/

Om man får välja / Bör det vara fördelaktigare att vara medlem i en rikemansklubb / Än i en fattigmansklubb / Tycker jag / Tyckte han.


5897/

Strutstekniken fungerar perfekt / Fråga strutsen själv hur han upplever sin situation med sitt huvud dolt i sanden / Och för människor fungerar strutstekniken ännu bättre / Även om tekniken då är känd under namnet "Livslögnen".


5898/

Det värsta med att bli bestulen är inte förlusten av ägodelar / Utan förlusten av tilltron till mänskligheten / Och tvånget att inse att elaka människor kan ta sig in precis överallt.


5899/

Fast ibland är det förstås nödvändigt att intressera sig för sånt som man inte är intresserad av / Men kärnkraften är inte ett sånt fall / Har det någonsin funnits någon tråkigare debatt än den om kärnkraftens vara eller icke vara / Trots allt engagemang / Trots all ack så lustig satir / Trots alla ädla känslor / Eller tack vare.


5900/

Alla är i princip alltid förberedda på vintern och döden. Men aldrig i praktik.


5901/

I en demokrati måste man tyvärr låtsas tro att alla vuxna är vuxna.


5902/

Såna som är mot något är ofta bästa argumentet för något, och tvärtom.


5903/

Barnuppfostran är bra för föräldrar som därigenom hindras från att driva omkring ute i samhället och ställa till med kanske ännu värre ofog. (Men! Varning! " Yvs ej av barnbarns ära! En var har dock blott sin!" Som skalden så klokt skaldade redan på sin tid.)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar