fredag 4 mars 2022

 5721/

Många vill vara originella men ingen vill vara kuf.


5722/

"Men det är väl framförallt i juletid man verkligen känner att man inte vill ha någon familj?"


5723/

Den som inte över en helg kan förbättra Tio-Guds-Bud är en dålig författare.


5624/

Det gör ont att slå huvudet på spiken men det är dessbättre mycket sällsynt.


5625/

Världen styrs inte av folk som vet utan av folk som gissar.


5626/

- Men en religion som är bokstavligt fastspikad vid händelser för tvåtusen år sedan kan väl inte förnyas och förändras hur mycket som helst utan att bli en helt annan religion?

- Alla gamla religioner har ett visst renoveringsbehov.


5627/

Den som frivilligt sökt sig till en enfaldig frälsningslära låter sig sällan avskräckas av att andra påpekar att det är en enfaldig frälsningslära. Fullt så lätt är det inte att omvända folk. Och det finns såna som tycker att det är synd. Finns såna som vill ha lättomvända människor. Bara trycka på rätt knapp så: Tjoff! Vart han omvänd till det rätta, det sanna, det sköna, det normala, det vill säga: Det man bestämt.


5628/

Har man rätt bedöma böcker har man rätt bedöma människor / Fast det är förstås grymmare att bedöma böcker eftersom det sker offentligt / Bedömning av människor sker däremot skonsamt nog ofta bakom ryggen.


5629/

Det var ont om våldsskildringar / Men man fick läsa koncentrationslägerskildringar / Om man först lovade att inte göra om det / Och det gick hur bra som helst: "Men gu va hemskt! De värsta ja läst! Fyfan! Den måste du läsa!"


5630/

- Fördelen med att avskriva U-ländernas skulder är att U-länderna då lätt kan skaffa sig nya skulder!

- Som då också ska avskrivas antar jag?

- Självklart! Man kan aldrig begära något av U-länder! U-länder är som stora barn!


5631/

Föreningen MEDELMÅTTOR FÖR FRED / Beslöt sig för att gå ihop med föreningen ALKOHOLISTER FÖR FRED MEN MOT RASISM OCH LIKNANDE / Men föreningen blev inte  större för det.


5632/

Redan när han var känd hade man en stark känsla av att han snart skulle vara glömd. Och så blev det också. Idag vet man inte ens vem det är man pratar om när man pratar om honom vilket man aldrig gör.


5633/

"Nä jag tyckte Monica Zetterlund var bra innan hon börja låta så förbenat zetterlundskt!"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar