torsdag 24 mars 2022

 5933/

- Jag tror inte längre på Gud, jag klarar inte av trapporna.


5934/

Felstavningsfavorit: "Våta och vinpinade har de unga cykelturisterna..."


5935/

I USA har De Rika god tillgång till psykologi. Men De Fattiga får  nöja sig med countrymusik. Ibland är det en fördel att vara fattig.


5936/

"Jag har blivit mycket snällare sen jag valde att bli elak! Det säger alla !"


5937/

På lång sikt finns inga lösningar / Om man inte räknar döden som en lösning / Men det gör man ogärna.


5938/

(Variant?) Man lär sig av historien: Gustav Den Tredje gick på operan och: POFF!/ Abraham Lincoln gick på teatern och: PANG! / Fast för Palme gick det lite bättre / Palme hann se klart filmen innan: BANG / Inte ofta man kan lära något av historien / Bäst passa på / Och alltså klokt att undvika all onödig kulturkonsumtion.


5939/

Det finns såna som oroligt tror "att man lär sig döda i lumpen". Men jag kan lugna alla oroliga. Man lär sig absolut ingenting i lumpen.


5940/

Jag praktiserade lite lätt i Vården / När jag var ung en gång för länge sen / Men jag såg aldrig någon springa / Vården såg mig som ofarlig / Som en person utan någon som helst massmediamakt / Och Vården valde att ta sitt vanliga lilla lugna / Meningslöst springa när ingen fotograferar springeriet.


5941/

Man kanske kan önska att folk skulle vara annorlunda men knappast kräva det. Och dessutom av vem?


5942/

VÅRDBEROENDE/ Såna som behöver andras svaghet för att få känna sin egen styrka /Maskerad välvilligt överlägsen nedlåtenhet / Att vara lika VÅRDBEROENDE av andras blod som en vampyr.


5943/

Bovar & banditer / Och allt vad dom kallar sig / Bara bovar går in för att efterlikna såna som dom inte beundrar: "Om den där jäveln stjäl skall jag också stjäla!" / Och den svenska bastanken / Bastanke nummer åtta för att vara exakt: "Den som icke erhåller bidrag till sina fritidsaktiviteter blir ofelbart brottsling!"/ Påhittiga individer vi fått fram / Välfärden är finurlig / Att han är.


5944/

"Varför tänka när man lika gärna kan telefonera!?" sa Han glatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar