torsdag 24 mars 2022

 5945/

- Livet är en enda lång förslitningsskada!

- Och ibland inte ens det.


5946/

"Man kan inte äga marken!" / Sa Den Visa Urbefolkningen / Men gick sen till domstol för att bevisa att det var just det man gjorde / Slugt till tusen / Eller "vist" då/ Om du föredrar det ordet/ Vilket du förmodligen gör.


5947/

Samhället behöver inte "barn" / Samhället behöver bra barn / Eftersom barnen är framtiden bör barn i nutiden ägnas ett förstrött intresse / I morgon blir allt annars /  Tack vare jämställdheten är även småflickor idag aggressiva / Det är ett stort framsteg / För vem / För småflickor  / Och tänk då i morgon / Skjut upp ditt tänkeri till ett bättre tillfälle / Till exempel till i morgon / Eller till en dag som  aldrig kommer till dörren/ Men vad ska dagen dit å göra.


5948/

Man spikade masonit på allt. Precis allt. Och fick fram ett behändigt välfärdssamhälle. Men under masoniten gnagde verkligheten något grymt. Och en dag fick man för sig att man skulle ta bort  masoniten ur samhället. Och när man då såg det dåliga underarbetet. Vart man som rädd.


5949/

Det är lätt att ändra åsikt. Men det är svårt att ändra åsikt så att bara man själv märker att man tidigare varit en idiot.


5950/

Den som anser sig ha rätt att vara upprörd över vad som inte står i en text anser jag vara rätt korkad.


5951/

Såna som är rysligt rädda för det kommande tvåtredjedelssamhället lever redan i det.


5952/

En kvoterad värld är en lycklig värld. Om hon får säga det själv.


5953/

Idrotten har förkortat våra liv / I gamla romaner kan man läsa: "Han var ännu i sin fulla mannakraft!" / Fast han fyllt fyrtio / Sånt tror vi inte längre på / Tack vare idrotten vet vi idag att han för länge sen passerat sin fysiska topp.


5954/

Han försökte ta livslögnen från en närstående / Men den närstående var tack vare sin obotliga livslögn stark som en tiger / Inte gick det att ta nån livslögn från han inte/ Tvärtom.


5955/

Förr sa man "solidariskt".

Nu säger man "surt".

Men man menar samma sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar