söndag 15 augusti 2021

 4908/

Stor distans godtas bara hos stora konstnärer.


4909/

"Nå, jag tar väl ett sista udda jobb! Men sen får det jävlar i mig vara jämnt!"


4910/

Det gäller att hålla sig gående / I väntan på något / I väntan på vad ska man aldrig forska i / Den som forskar i väntan på vad på morgonen är död innan kvällen / Man ska nöja sig med att hålla sig gående / Dö gående - inte stående / Som redan de gamla glömda sa / Och för att gå behöver du inte alls ha stövlarna på / Det duger bra att gå på i ullstrumporna.


4911/

Psykologisk huskur: Man upprepar: "Äh Det Där bryr jag mig inte alls om!" ända tills man blir så jävla less att man verkligen slutar bry sig om Det Där.


4912/

När massmedian frågar borde svaret "Nä ja is int!" vara ett bra förbryllningssvar.


4913/

Banalast och sorgligast: Livet är en lång uppladdning till ingenting.


4914/

"Gilla läget"? Nejnej! Man ska visserligen förstå läget. Men att förstå är inte alltid att gilla. Om man ogillar läget ska man antingen fnysa. Eller försöka förbättra läget. Att "gilla läget" är snarare att vara lat än att vara vis.


4915/

Men den verkligt fartfyllda klassresan går uppifrån och ner! Huj vad det går när klassresan får hjälp av tyngdlagen! Svooosch säger det och så landar du med en duns där publiken står och glor hånfullt på dig, precis som på Gröna Lund.


4916/

Såna som har dåligt omdöme ska påtvingas andras goda omdöme. Vare sig dom vill eller ej. Och gärna med våld. Man kan naturligtvis inte låta folk springa omkring i Samhället med dåligt omdöme hur som helst. Hur skulle det se ut. Ungefär som nu antar jag.


4917/

Frihetskämpar som icke åstadkommer frihet äro icke frihetskämpar. Sen må de kämpa och surra om frihet till tusen. Även när det gäller frihet är det resultat som räknas och inte surr.


4918/

Längtan efter KONTROLL / Över miljö över mat över arbete över familj över rubbet / Ske Guds vilja sa man förr / Men sen ångrade man sig och nu säger man jag vill ha kontroll över rubbet / Och det man vill det får man sällan / Eller man säger att i alla politikerna ska ha full kontroll / Det har gått troll i kontroll-debatten / Det mår den bara bra av / Bara de döda har full kontroll över sina liv / Eller har i varje fall slutat sörja över sin brutala brist på kontroll / Det mår dom bara bra av.


4919/

- Fantombild? Vad ska det vara bra för? Det vet väl alla hur Fantomen ser ut?

Eller:

- Pilotstudier? Varför ska de just va en pilot? Varför inte lika gärna en bagare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar