torsdag 19 augusti 2021

 4949/

Att trivas med sitt eget sällskap är en förträfflig och farlig egenskap.


4950/

Om man alltid kan skylla på andra behöver man aldrig kunna något annat.


4951/

En odrägligt pretentiös Pladder-Pelle får radiopris. Vad gör man? Att sluta radiolyssna är ingen lösning. Men man kanske kan börja lyssna med bara ett halvt öra?


4952/

Kylan och mörkret står man ut med / Som cyklist / Men snön och halkan tar man bestämt avstånd ifrån / När snön faller faller livskvalitén för en cyklist ända ner till nollpunkten och gärna långt därunder.


4953/

Inte vara rädd för tystnad och tomhet / Som man själv måste fylla med något / Om man gått vilse är det vanligt att rusa runt runt runt i skogen / Men man ska som så ofta göra precis tvärtom / Röra sig sakta eller inte alls / Det är viktigare att tänka än att rusa / Som så ofta / Försöka fundera fram vilken riktning som kanske kan vara rätt / Och även om man tänker fel / Och går fel / Och får fel / Kommer man att dö värdigare / Elegant liggande under en passande gran.


4954/

"Om jag ränner runt som en skållad råtta måste väl det jag gör vara väldigt viktigt!?"  / Ett vanligt felslut: Skållade råttor gör väldigt sällan något viktigt / Men hellre stress än meningslöshet / Stressen är frivillig och funktionell / "Om jag flänger omkring som en dåre bevisar väl detta att det jag gör är förnuftigt!?" /  Stressen är bästa beviset på att man faktiskt lever / Stress är enda beviset på att man faktiskt lever / Det säger alla / Det säger ingen / Men alla anser det / I smyg /Att inte stressa är att vara död / Att vara död är inget nöje / Säger alla / Som inte vet / Men man har väl rätt till en åsikt / Det kan diskuteras / Även negativ stress ger positiv livskänsla / Vilket skulle bevisas / Därför är stressen så populär / Stressen är idag vårt vanligaste husdjur / Att bota stress är att slå ihjäl andra med  gummiklubba.


4955/

Alla särspråk är oförmögna att fatta att dom är särspråk. Och därigenom meningslösa för alla utanför. Religiöst språk, politiskt språk, psykologiskt språk, feministiskt språk, marxistiskt språk. Och allt vad dom inte kallar sig. Inifrån särspråket stämmer alltid allt. Men utanför särspråkets skenklarhet är allt bara surr. För att inte säga schwammel.


4956/

Att berömma en person med storhetsvansinne är lika snällt som att servera en GT till en alkoholist./



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar