måndag 16 augusti 2021

 4920/

De religiösa ränderna går aldrig ur. Inte ens om Zebran själv byter till politiska ränder.


4921/

"Lustigt att alla som ljuger om sin ålder ljuger åt samma håll? Fast det är förstås bara en ren tillfällighet?"


4922/

Även om släkten inte alltid är problemet, så är släkten mycket sällan lösningen.


4923/

"Sextioåtta" var ett skylleri förutan like. SAMHÄLLET tog mycket stryk. Men det brydde han sig inte ett dugg om. "Låt dom skylla och skälla bara!" sa han lugnt.


4924/

Teven tar tid. Men från vad? Och till vad? Ingen vet. Men alla fortsätter att titta. För säkerhets skull. Man vet vad man inte har: Gott om tid.


4925/

Först: Söka sanningen! Sen: Hitta den! Och så till sist: Lära sig leva med den! (Inte: Det gamla vanliga tricket att leva genom att lära sig att smita från sanningen! Fusk!)


4926/

Såna som inte betalade sin hyra förra gången måste få en ny chans att inte betala sin hyra. Om man skalar bort det sentimentala snyftet är det vad debatten om hemlösa handlar om.


4927/

Hemma finner man sig själv, men för att finna andra måste man tyvärr lämna sitt hem.


4928/

(Variant) Man ska inte ta ställning för De Svaga. Man ska ta ställning för den som har rätt. Och om den som har rätt dessutom råkar vara stark är det en stor fördel. Då kan det äntligen bli något gjort.


4929/

Rasister anses alltid vara ansvariga / Oavsett ålder / Men mobbare anses aldrig vara ansvariga / Utan då är det alltid skolans fel / Eller samhällets fel/ Eller i värsta fall allas / Det vill säga ingens.


4930/

- Hata bara när du mår bra av att hata! Hitta annars på något annat att roa dig med!


4931/

Att bryta ensamheten är ett ensamt jobb / I grupp utgör man en barriär mot andra / Och i grupp hamnar man lätt i sken-umgänge / Som ser ut som om man inte är ensam / Som får en att tro att man inte är ensam / Och då står man där / Att stå ensam i grupp är inget att stå efter.


4932/

"Vad är lycka?" Är en bra fråga. Tja? Är ett bra svar. Men varför inte: När man kommer på en bra formulering? Eller när kroppen fungerar ungefär som den ska? Eller (fast nu blir det knepigare) när man är väl medveten om tillvarons totala meningslöshet, men ändå är road?


4933/

Tryckfrihet är bäst i test / Där det finns tryckfrihet - där finns det ingen diktatur/ Eller där finns det i alla fall ingen särskilt framgångsrik diktatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar