måndag 9 augusti 2021

 4858/

Skyllandet på SAMHÄLLET? Men är skylleri verkligen vägen framåt? Och är i så fall framåt något bra?


4859/


- Jag vill ha lika lön!

- Lik vems?


4860/

Han jobbade som invandringsdissident. Han hade fullt upp. Och fick sällan beröm. Och om han fick beröm, så var det av fel personer. Och dåligt betalt var det också. Han funderade ofta på att byta jobb.


4861/

- Din rätt till civil olydnad ger väl också dina motståndare rätt till civil olydnad?

- Nejnej! Dom har inte den rätta rätten till civil olydnad! Och vad som är rätt civil olydnad bestämmer  jag! Alla kan ju inte springa omkring och vara olydiga, hur som helst! Det skulle bara bli slams i samhället!


4862/


COUNTRY: För såna som till sin stora sorg börjar ana att dom inte är perfekta / Och aldrig kommer att få ett perfekt liv / Eller ett perfekt äktenskap / Eller ens en perfekt hund / Alltså mogen musik / Fast  infantil / Musik för misslyckade människor /  Fast en del artister blir vinnare på att prångla ut egna och andras misslyckanden / Så att lyssnarna sen kan inse att dom själva inte är några vinnare / Alla kan inte vinna / Bara en kan bli president / Bara en i taget / Det är inte många / Och alla andra blev alltså inte presidenter / Det blev tydligen inte jag den här gången heller / Suckade han / Och tog till tröst-country / Hellre det än flaskan / Tröstade han sig med.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar