fredag 20 augusti 2021

 4957/

Om någon VERKLIGEN kunde allt om aktier skulle han äga hela världen.


4958/

Så länge folk blir arga när man påpekar att monarkin är ointressant är monarkin inte ointressant.


4959/

När allt man gör tolkas negativt är det positivt att inte göra något alls. Detta tolkas visserligen också negativt, men är betydligt bekvämare.


4960/

Fördelen med att betrakta folk som tokiga är att man är bättre förberedd när folk blir tokiga.


4961/

"Han är en omedveten och konventionell medelmåtta! Men jag är en medveten och originell medelmåtta!" Sa han och trodde han. Och ingen sa emot eftersom ingen hörde vad han sa.


4962/

Om man med egna krafter lyckas ta sig upp ur djupet / Blir man betydligt starkare än såna som alltid bara flutit omkring där uppe på ytan utan att ens ha behövt lära sig att simma. 


4963/

Det är trevligt att tåla / Men att bara tåla leder ingenstans / Att bara tåla leder inte till nödvändiga förändringar /  Det blir lätt bara att man slappt sitter och tål tål tål / Och det blir lätt lite tråkigt i längden att bara tåla tåla och tåla / Det är trevligt visst, men tyvärr också otillräckligt, att tåla.


4964/

Han kom på en helt ny tanke: Att det kanske inte alls är något nytt med vår tid.


4965/

Var alltid vaksam mot arbetets frestande lögn! Det ser så förnuftigt ut, att man inte tror att det är sant! Och det är det inte heller.


4966/

När man blir uppmärksammad för  sin vanlighet förlorar man den. (Men massmedian blir alltid lika förvånad över att inte alla anser det vara normalt att vara normal med en mikrofon i nosen.)


4967/

EN KREATIV PAUS: Om man tar en kreativ paus. Men samtidigt sneglar på klockan. Blir pausen väldigt nervös av att ständigt vara iakttagen. Pausen spänner sig, och är inte längre att dugg kreativ. Och när det har gått riktigt illa, och riktigt långt, är pausen inte ens längre en paus.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar