fredag 30 juli 2021

 4816/

"Men det var väl just hennes uppenbara otillräcklighet som var Det Gulliga? Men när det sen blev kris blev otillräckligheten bara otillräcklig?" Funderade han långt senare då det var liksom lättare att fundera.


4817/

Att köpa är inte att handla / Att köpa är aldrig att handla / Kan du köpa en lösning finns den redan / Och då behövs ingen kreativitet.


4818/

Att man vantrivs i det här samhället garanterar inte att man skulle trivas bättre i ett annat samhälle. ("Och tänk allt besvär att ta sig till ett annat samhälle! Skulle det verkligen vara värt besväret? Jag tvivlar! Och det gör jag rätt i."


4819/

- När Jesus sa "kärlek", så menade han egentligen "sex"! Fast det fattade han förstås inte själv, eftersom Jesus var ett barn av sin tid, och alltså inte visste bättre. Himla tur att vi i vår upplysta tid vet bättre vad han egentligen menade! Det är trevligt att tro, men det är ännu trevligare att tolka!


4820/

Korsord: Dels att man kan en hel del ord, och en hel del fakta. Men också: Att det finns en massa ord som man inte kan, och ännu fler fakta som man inte har en aning om. Det är nyttigt att veta allt man inte vet. Den som tror sig veta allt tror jag inte mycket på.


4821/

En ganska kort SF-novell: "Pang! Och så gick Jorden under. Men det gjorde inte så mycket eftersom man i alla fall hann inrätta en krisgrupp."


4822/

Dödstraff? Nöjer mig med att citera: "Om man vill avskaffa dödsstraffet, så må herrar mördare börja." (1849) Varför skriva själv när man lika gärna kan citera? Eller är allt skrivande egentligen bara ett mer eller mindre dolt citerande?


4823/

När Folket anser att det är Politikerna som ska se till att Folket slipper mygg? Då har det gått för långt. Och när sen Politikerna snällt ställer upp på denna idioti har det gått ännu längre.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar