måndag 26 juli 2021

4787/

Villkoren är som vanligt / Men vinkeln är värre / Man ser samma saker som vanligt / Men med olust / Man är inte längre road / Inte ens av den absurda meningslösheten.


4788/

Farligt att frivilligt utsätta sig för tomhet och tråkighet. För att se om man har några egna inre resurser. Men till sin fasa upptäcka: "Fan också! Jag hade visst inte några egna inre resurser!?"


4789/

Dans: Jag ogillar att vara synlig. Jag ogillar folksamlingar. Jag ogillar buller. Nej! Såna där dominanta och dränkande aktiviteter som dans ska förvisas bort från fester på samma sätt som rökning!


4790/

Omläsning. Och det är vid omläsning man lär sig. Nu var det "1984", som inte alls handlar om 1984 utan om 1948. Som ser bakåt, inte framåt. Satir över Stalin-tiden. (Med förvånansvärt få inlån från Tredje Riket, för övrigt!) Som dystopi tämligen värdelös. Men Orwell visste vad han ville, och vad han gjorde, och vad som var viktigt 1948.


4791/

När man behöver en partner är det nästan omöjligt att få fatt i en / När man inte behöver en partner är det hur lätt som helst / Det är den så kallade "järnhårda partnerlagen" som infördes i slutet av 1800-talet / Det är lätt att få en partner / Bara man inte försöker / Man måste visserligen visa upp sig / Men man får aldrig visa att man är intresserad / Av någon / Eller något / När en kvinna känner igen en jägare snörper kvinna igen kropp och själv / Och då står jägaren där vackert / Ett igensnörpt byte är nästan omöjligt att fälla / Det är inte längre jakttid / Det är ingenting / Det är bara att gå hem / Bara den som saknar förväntningar kan få sina förväntningar uppfyllda / "Den jättehårda partnerlagen" är inte att leka med / Och partnerlagens långa ludna arm är du ännu inte ens i närheten av / Och den som stinker av parfymerad ensamhet kan lika gärna ge upp innan han  börjat / Sånt känner kvinnor på långt håll/ Rekordet lär vara trettiotvå meter /  Kvinnor vill inte ha en förlorare / I alla fall inte en till / Inte ens om kvinnor själva är förlorare / Ensamhet klarar jag av på egen hand / Jag behöver ingen man för att ha tråkigt / Tråkigt kan man lika gärna ha hemma / Road resignation är bästa betet /  Betydligt bättre än brödsmulor och mask / Inte för att road resignation faktiskt fungerar / Fast det fungerar kanske för dig själv / Alltid något / Man måste röra på sig men utan att vara berörd / Att ta initiativ är farligast av allt / Inget stöter bort som initiativ / Alla måste få ha sina illusioner i fred / Den stora illusionen / Att man har något att välja på / Att man har några att välja på / Att man har något att säga till om i sitt eget  liv / Framförallt när man inte har det.


4792/

"Feminism som ändå bara landar i kverulans & kvotering kan lika gärna ge fan i att flyga!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar