tisdag 6 juli 2021

 4669/

- Det krävs mod för att våga tro att jorden är fyrkantig!


4670/

- Jaså maken dog? Det var ju tråkigt. Men behåll ringen i alla fall så länge. Om du har tur dyker det kanske upp någon med precis samma namn.


4671/

Skatter betalas antingen solidariskt eller surt.


4672/

"Såna här som tigger? Brukar dom själva ge till tiggare när tiggeriet gått bra?"


4673/

"Det räcker bra med att ha bekymmer. Men här med att man dessutom helst ska ligga och vara sömnlös tycker jag nog är ett av Naturens dummaste påhitt."


4674/

Alla prover och undersökningar visade att han var hur frisk som helst. Enda problemet var att han var så korkad att han inte fattade hur frisk han var.


4675/

Ofta passerar folk mitt fönster glatt sjungandes / Svenskarna verkar vara ett lyckligt folk  / Eller beror gatusjungeriet bara på att Uppsala har fler körer än en medelstor stad egentligen behöver?


4676/

"Att hjälpa är att stjälpa!" / Som man sa förr / Kanske lite hårt / Men man ska vara lite försiktig med att sprida det måttligt glada budskapet: "Du duger tydligen inte ens till att klara av ditt eget liv!"


4677/

"U-länder är som stora barn! Man kan inte begära samma saker av dom som av vuxna! Man kan inte begära att dom ska kunna ta ansvar för sina handlingar! Och att begära att dom ska betala tillbaka lån är att begära det orimliga! Det har dom inte råd med stackarna! Man får tänka på att dom är tvungna att avsätta miljoners-miljoner till korruption hela tiden eftersom det tillhör deras kultur med korruption! Och vi ska vara väldigt varsamma med att kritisera deras kultur som kan vara hur gammal som helst! Det enda vi ska göra är att pumpa in pengar och hoppas på det bästa! U-länderna vill nämligen hellre ha pengar än goda råd! Öppna edra hjärtan! Öppna edra plånböcker! Och stå inte bara där med gapande munnar! U-hjälp måste få kosta! Och det ska vi se till att den gör och alltid kommer att göra! Vi är experter på att pytsa ut andras pengar! Och vi har bra betalt för detta eftersom detta är ett mycket komplicerat arbete!"


4678/

Dom här gamlingarna med sina rullatorer / Och sina gamla ben som varken bär eller brister /  Dom är inte jag / Inte än / Men dom kommer kanske att bli jag / En vacker dag / Verklighetens villkor det där / Inte mycket att göra åt det där / Där hjälper varken resurser/ Eller ens pengar / Där kan Samhället inte göra ett dyft / Men säg inte det åt Samhället / Ett samhälle bör få ha kvar  sina illusioner.


4679/

- Existentialismen? Är det inte han som hävdar att man bör ta ansvar för sina handlingar?

- Det var mig en jävel till att vara påhittig!


4680/

Många har aldrig hört talats om "sjukdomsvinster" / Och många vill ändå inte höra talas om såna / "Det måste löna sig att vara sjuk!"/ Har ännu inte slagit igenom som slagord.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar