måndag 19 juli 2021

 4750/

"Hellre döv än dum!" Sa han. Och vägrade använda hörapparat.


4751/

Minst lika viktigt som vad man kan, är vad man kan låta bli.


4752/

Ensam är sann, men sällan stark.


4753/

MILJÖGRODA= Ett äckligt  småkryp som alltid grävs upp i miljödebatten när några inte vill ha en väg, ett hus, eller något annat, i närheten av sina bostäder.  Men MILJÖGRODOR är inte att leka med. Små? Visst! Vådligt små! Men i miljödebatten spelar storleken ingen roll. Eller det kanske till och med är tvärtom? Att ju mindre man är i  miljödebatten, desto mer synd är det om en? Och alltså är alla äckliga småkryp alltid större än sin storlek?


4754/

Hans totala oförmåga till kollektivt tänkande gjorde att han inte ens kunde skilja på ett demonstrationståg och en lynchmobb.


4755/

Han hade ett damoklessvärd hängande över sig i hela sitt liv. När man frågade honom hur det kändes svarade han: "Tja? Känns och känns? Man vänjer sig."


4756/

Hon var duktig utåt, men känslig inåt.

Hon var misslyckad utåt, men känslig inåt.

Det var lätt att räkna ut vem han valde. För väljer gör man alltid, även när man inte vet att man väljer. För han ville själv känna sig duktig.  


4757/

Det är en stor styrka att sakna simultankapacitet / En sak i taget / Inte tänka på något annat / Annars blir det bara slams / Att kunna göra flera saker samtidigt/ Är att göra flera saker dåligt /Man är inte alltid så duktig som många tror.


4758/

Mångtusenårig visdom är minst lika användbar som mångtusenårig vidskepelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar