torsdag 22 juli 2021

4780/

Invandrarrubriken: "De fick stanna i Sverige!" / Används massmedialt på samma sätt som sagans: "Och sen levde de lyckliga i alla sina dar!" / Men det är SEN det viktiga börjar / Hur gick det SEN? /Det blev väl ingen skilsmässa ?/ Och det blev väl inte socialbidrag i alla sina dar? / Det som händer SEN är  viktigast och sorgligast.


4781/

Jesus argument mot att stena syndare / Var inte att syndarna saknade synd / Eller att det inte var så himla noga med synd / Utan att även stenkastarna var syndfulla till tusen / Jesus var en jävel på att spåra upp synd / Och att sen bestämt ta avstånd från synd / "Det är bara att synda på!" / Var inte hans budskap / Men det här med att läsa texter/ Och sen förstå vad man läst är idag en bortglömd konstart /Men när det gäller att tolka texter hur fritt som helst kan ingen slå nutiden på fingrarna.

        

  




4782/

"Nostalgi? Äh! Den som inte tål sin egen tid, tål inte livet. Och vad har han då här att göra?!"


4783/

"Man måste alltid vara berusad!" hävdade Baudelaire. Och tyvärr var det många som trodde på han. Och då gick det som det gick. "Du kan inte ALLTID vara hög!" rådde däremot en vettig musiker Billie Holiday. Som var väldigt dålig på att lyda. Visade det sig. Och då gick det som det gick. Men! Däremot måste man alltid vara road! Nja? Måste och måste? Och alltid och alltid? Men ändå. I princip. Om man inte är road är man ingenting.


4784/

Är det verkligen ett problem / Att tavlor är så dyra / Att vanliga människor inte har råd att köpa dessa tavlor / För mig spelar det ingen roll om tavlan kostar femtusen eller fem miljoner / Jag har ändå inte råd att köpa den / Och det är ingenting sorgligt med det / En tavla kan ändå bara hänga på ett enda ställe / Och om den sen hänger hos en rik knös / Eller hos en helt vanlig människa / Spelar ingen roll för mig / Jag känner ändå ingen av dom / Johejdu jag kom bara förbi för att glutta lite på din fina tavla / Skulle inte fungera / Inte hos  fattig och inte hos rik / Och det är väl bara bra att rika knösar pumpar in pengar i konst/ Istället för i bil-, båt-, hus-, eller spritbranschen / Någonstans måste även rika placera sina pengar / Och varför då inte på väggen.


4785/

Tystnad är bästa satiren. Men att diskret fnysa är nästan lika bra. Sämsta satiren är att skriva satir.


4786/

Så länge man inte har några problem med att sova och läsa har man inga problem.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar