torsdag 8 juli 2021

4681/

Eftersom jag avskyr religioner är jag mycket intresserad av religioner.


4682/

Förortens kreativa språk: Svordomar, fördomar, förolämpningar och könsord. Alltså samma språk som används av poliser. När poliserna tror att ingen hör dom. Men ett språk som då sällan anses vara särskilt kreativt.


4683/

Det bör väl alltid vara De Gamla som har rätten till namnet / Till exempel till namnet "Jazz" / De Gamla var faktiskt först / Jazzens urbefolkning / Att idag påstå att King Oliver inte spelade riktig jazz är bara idiotiskt / Men vanligt / Och att idag påstå att kvinnoprästmotståndarna inte är riktiga kristna är lika idiotiskt / Vem var först /  Och vem hindrar dig från att tota till en helt ny och fin religion / Ingen / Prova själv /Blir det bråk om ett namn är det alltid föregångarna som har rätt.


4684/

Krig är alltid otrevliga. Även om krig "bara" utkämpas med klubbor, knivar, yxor och spjut . Ingen vettig person intresserar sig för vilket vapen man blir dödad av. Om man inte hör hemma i en Isländsk Saga förstås / Men det gör man sällan nuförtiden.

("Dom har blivit på modet nu dom här bredbladiga spjuten!" sa han intresserat och föll död ner.)


4685/

Om du blir nedslagen av en högerextremist, är det synd om dig. Men om du blir minst lika nedslagen av en  utvisningshotad,  är det synd om honom. Det varierar alltså väldigt vem det är synd om. Ibland har man nästan lite svårt att hänga med i svängarna, men det här med synd har förstås alltid varit bängligt.


4686/

"Det borde finnas något slags tecken? Eller någon slags synlig symbol? Kanske en stjärna? I någon bra färg? Kanske i brunt? Som alla nazister skulle vara tvungna att bära! Väl synligt! Så vi lätt skulle kunna känna igen dom jävla svinen!"


4687/

På sextitalet tutade dom tenorsax så det stod härliga till /  Det var säkert väldigt nyttigt att fritt få tuta på / I alla fall väldigt nyttigt för dom som tutade på / Bra terapi / För tutarna själva / Men för lyssnarna var det snarare tråkigt än terapi / Det är roligare tuta själv än att titta på såna som tutar / Det säger alla.


4688/

- Den som tycker att något är viktigt bör väl också vara beredd att betala för detta något?

- Måste du framföra högerextremistiska åsikter hela tiden, tänk på att jag har dålig mage!


4689/

Boken hette "FRÅN KATEDER TILL KATETER".

Och var skriven av en tråkig gammal lärare.

Och handlade om hans långa och tråkiga lärarliv.

Men med lite uppiggande sjukdom på slutet.

Boken sålde, på sin höjd, sådär, om ens det.

  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar