lördag 8 januari 2022

 5899/

Såna som är snabba på att snörpa ihop sina själar.


5900/

"Så länge han levde levde han glad." Och när han inte längre orkade vara glad var han inte ledsen för det.


5901/

Han var så utslagen ur arbetslivet att han aldrig ens hade börjat.


5902/

Den som slår andra är inte utslagen utan utslagare / Men när det gäller utslagna, svaga samt slödder behöver ingen vara orolig för framtiden / Slöddret kommer alltid att slöddra / De svaga kommer alltid att vara minst lika många och minst lika svaga som idag / Och de utslagna kommer att slå ner minst lika många som idag.

- Jag är så utslagen och svag att jag tyvärr ser mig nödsakad att misshandla oskyldiga människor!

- Stackars, stackars dig! Men varför blev du vräkt från din bostad?

- Jag ansåg rakryggat nog att min sprit var viktigare än deras småborgerliga hyra!

- Stackars, stackars dig!

- "Tysta och svaga grupper?" Jaha, nu förstår jag. Det är dom där som väsnas och slåss så att ingen vill ha dom som grannar! Om dom verkligen varit tysta, och gärna svaga, skulle dom knappast ha haft några problem.

 

5903/

En påve brukade pussa betongen på flygplatserna / Det var väl snällt av påven / Men varför så ensidigt gynna betongarbetarnas skyddshelgon: Sankt Betong?

Och: Vem har gett påven rätten att ensidigt välsigna? Men jag tänker välsigna tillbaka om han försöker något med mig: "Tack detsamma!"


5904/

DEN SISTA KICKEN: "Läkarna stod maktlösa i ring runt min säng! Men jag lurade dom jävlarna genom att mirakulöst nog bli frisk som en nötkärna! Då vart läkarna snopna värre1 Tihi!"


5905/

Kommunismen är död / Socialismen är sjuk / Och nu är alltså all konservativ kritik meningslös / Som att kritisera Oden och Tor /Nu är nationalism och religion de två stora problemen / Alltså konservatismens två gamla kompisar / Och inget trevligt yttre finns längre att skylla på / Så nu har vi alltså en kapitalism helt utan konkurrens? / Ojojoj, det kan väl bara sluta illa?


5906/

På forskningens nuvarande ståndpunkt anses det vara roligare att leva än att vara död / Och där forskningen är-  där vill ock jag vara / På sikt har vi alla döden som mål / Även om många tror  att pensionspoäng är det allra yttersta målet / Och tron kan försätta berg i raseri / Och själv? / Ja själv sover jag åtta timmar per dygn / Men författar högst två timmar / Och själv är jag alltså snarare sovare än författare / Men den som författar färre än tre geniala sidor per dag får inte vara med i förbundet / Vilket förbund? / Det sa dom inte / Det enda dom sa var att jag inte fick vara med / En del förbund är  tystlåtna till tusen.


5907/

Han var beroende av utvärtes beundran / Men man beundrar inte sina beundrare / Man blir bara beroende av dom / Det borde finnas en förening för beundrans-beroende / Men den är visst redan är på gång.


5908/

- Han? Far? Fnys! Han är på sin höjd spermadonator inom äktenskapet!


5909/

- Privatisera brottsligheten! Jaså, är den redan privatiserad? Nå, då är jag helt nöjd.


5910/

Först försvann inlandsisen. Sen kom urbefolkningen, det vill säga fördomarna, försiktigt intassande i landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar