söndag 9 januari 2022

 5911/

Bättre komma på en egen dålig aforism än att kunna citera tusen bra aforismer.


5912/

Säga vad man vill om musik / Men musik "berättar inte en historia" / Om du vill berätta en historia är det bättre att berätta en historia /En del dumt kan man undvika / "Man ser så bra bilder när man hör radioteater"/Är  fullt i klass med "musik berättar en historia" / Det trevliga med musik är att musik inte använder ord / Radioteater använder däremot ord ord ord / Och det gör han rätt i.


5913/

- Hämnd kan väl vara bra. Ibland. Men nog tycker jag nästan ändå att Medea tog i?


5914/

- "Mustiga skrönor"? Du menar tillgjort och tråkigt?

- Precis.


5915/

- Sjukskrivning är stöld!

- Nja? Den verkligt kontroversiella åsikten är väl snarare: Politiker är klokare och kunnigare än vanliga människor! Vanliga människor är ett okunnigt, osjälvständigt och enfaldigt pack! Fullt av fördomar och egoistisk girig gnällighet!

- Jaså? Jaha? Jag visste inte ens att det var en kontroversiell åsikt.


5916/

- Och vad gör du nuförtiden?

- Jag håller på att lägga om hela mitt liv! Och det är betydligt bängligare än att lägga om ett tak. Men i båda fallen är det underarbetet som är det viktigaste.


5917/

Men om Hamlet bara bestått av underhållningsvåld hade Hamlet varit helt bortglömd idag. Det fanns massor med pjäser som hade mera mord & blod än Hamlet. Pjäser som är stendöda idag. Det är alltså inte mord & blod som gjort Hamlet till Hamlet. Utan det är, ja vad det nu är.


5918/

- "Epifåneri"? Det finns väl inget sånt ord?

- Nu finns det.

- Men vad betyder det?

- Det där med att betyda saknar betydelse, det viktiga är vem som säger något.

- Då förstår jag precis.

- Det är ingen som har bett om din förståelse.


5919/

BARN: Eftersom barnen är framtiden / (Finns det något mer slitet uttryck?)/ Har barnen  rätt att vara otrevliga redan idag / Fast fördelen med barn är just det som folk klagar på / Att barn tar tid / Att gömma sig bakom sina barn / Antingen pratar barnen / Eller så pratar man om barnen / Eller så pratar man om barnbarnen / Men om folk inte hade barn skulle folk vara tvungna att prata om något annat än barn / Och då skulle det bli kusligt tydligt att folk inte hade något att säga / Barn flyttar tyngdpunkten bort från en själv / Puh /Men sen några års orolig väntan på uppföljaren: Barnbarnen / Puh igen / Många säger att det sanna barnasinnet kommer inifrån / Det sanna barnasinnet kräver inga yttre konstlade medel / Och minst av allt några egna barn / Det krävs mod att inte skaffa barn / Att stå ensam till tusen mitt på torget och darra av skräck / Jag skulle då aldrig våga / Jag skulle i alla fall aldrig våga erkänna / Hellre då låta bli.


5920/

Det lätta i att leva för andra! Det bekväma i att slita som ett djur för andra! Det behändiga i att alltid uppoffra sig för andra! Det som alla vet men ingen vill veta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar