måndag 24 januari 2022

 5681/

- Om man tror på astrologi? Vad tror man då vara vidskepelse?


5682/

Ibland blir man trött bara av tanken på att börja tänka.


5683/

Såna som påstår sig alltid lita på folk, men är mycket noga med att alltid låsa sin cykel med minst tvådubbla lås..


5684/

Gnället är den enda genuina folkkulturen / Och det finns faktiskt inget annat folk än det folk som faktiskt finns / Det kanske är synd/ Men det är också så självklart/ Att det ständigt måste upprepas.


5685/

"Vi som var med om!" Eller ännu värre: "Vi som upplevde Andra Världskriget!" Betyder bara: "Vi som råkade leva vid den tiden!" Tänk vad mycket man själv då tydligen "varit med om" och-eller "upplevt" enligt denna generösa definition.


5686/

Att vara avlyssnad har hög status / Då är man NÅGON / Då är man kanske till och med FARLIG / Vilken lycka / Så länge man är förföljd är det i alla fall någon som bryr sig om en / Men / Men den som tror sig vara farlig & förföljd är ofta bara ointressant & enfaldig / Vilket  inte riktigt har samma höga status/ Men / Att vara förföljd av ÖDET rankas alltid högre än att bara vara förföljd av Staten-Samhället / Att vara förföljd av Staten-Samhället är ett öde bäst lämpat för begagnade-bil-handlare.


5687/

Att "Gnida köldskador med snö!" / Är i alla fall ett bra trick för att hålla huvudet kallt / Till exempel kallt mot urgammal och urfånig folklig visdom / Fast / Visst / Ibland slår även urgamla folkliga fördomar huvudet på spiken med ett glatt plingande ljud.


5688/

Man gör vad-som-helst för att det påstås vara bra avkoppling / Ingen känner längre till den urgamla huskuren: SÖMN / Jag tvivlar på vila - men jag tror på sömn / För det är svårt att sova helt utan tro / Även om kudde förstås inte heller är att förakta / Och det här nya med "tyngdtäcke" då / Det är bara den malätna gamla björnfällen i repris.


5689/

UNDERMEDVETET OCH DOM: Den ekivoka uppmaningen: "LÅT STÅ!" var misstänkt vanlig i den krit-torra skolvärlden / Jojo / Freud visste nog vad han gjorde när han hittade på det undermedvetna / Fast ändå avvisar jag bestämt det undermedvetnas tjat: "Haha! Hela ditt liv är ett fiasko! Haha!"/ Men även  att bestämt avvisa tar tid och kraft / Och att ryta: "Tyst med dig!" hjälper sällan / Det undermedvetna är inte mycket för att lyssna på andra / Fast / Det är möjligt att det är det undermedvetna som har rätt / Visst / Men det är ändå inte han som bestämmer / Det är ytan som bestämmer och ytan det är jag det / Som nån sa  / Men man bör alltid ändå se till att man har ett begåvat undermedvetet / Begåvat/ Visst / Men han ska inte heller vara rädd för att hugga  i när det behövs.


5690/

Att vara barn är att vara beroende / Trevligt att sen bli vuxen / Och själv se ett livet faktiskt fungerar / Att allt flyter på / Ungefär som det är tänkt / Och sen stolt avvisa barnbidrag med motiveringen: "Staten har inget att göra med hur jag försörjer min familj!" / Finns det såna / Finns och finns / Men det finns i alla fall såna som vägrar fylla i folk-och-bostads-räkningar med  lika begåvade argument / Vad folk kan hitta på / Man blir som matt / Kanske inte direkt av beundran / Men ändå som matt.




 /

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar