torsdag 20 januari 2022

 5629/

Om man har rätt recensera böcker har man rätt recensera människor.


5630/

- Hur trivs du med att vara medelmåtta?

- Sådär lagom.


5631/

Om man inte vet att människor är otacksamma ska man strunta i att försöka hjälpa människor.


5632/

Mycket möjligt att världen kommer att gå under / Men det är inte hela världen / I värsta fall får man väl öppna en telefonsluss / Och kanske rent av tillsätta en krisgrupp/ Men hur gjorde man förr / Innan det fanns krisgrupper / Blev man tvungen helt hoppa över kriserna då /   Fast efter Poltava tillsattes förstås Sveriges allra första krisgrupp / Och sen gick det riktigt åt helvete / Och ändå var det en helt vanlig krisgrupp / Med alla dom gamla vanliga / Präst psykolog och polis / Lärare lokförare och lots / Kurator bagare och telefonist / Bibliotekarie tidningsbud och mat-tant/ Cyklist buktalare, och en sån där som var så vanlig förr, innan bilismen  tog över, hette dom inte lykttändare, eller liknande, innan dom dog ut?


5633/

- Har du dåligt samvete?

- Jag hade ett hemma på prov ett tag. Men det verka inte va nåt för mig. Så jag lämna tillbaka det till affären.


5634/

Om man aldrig talar över folks huvuden kommer folks huvuden att alltid ligga lågt.


5635/

Om en tar hela ansvaret för två är något fel. Att ta halva ansvaret är det max tillåtna ansvaret att ta för en person i ett förhållande från och med årsskiftet.


5636/

Den Stora Socialdemokratiska Sorgen: Att folk inte blev glada av att få det bra / Att folk inte ens fattade att dom fått det bra / Att folk bara gnäller och gnäller / Och att dumjävlarna dessutom nu gnäller på oss /En välfärd som bara producerade gnäll är inte mycket till välfärd / Kan man lika gärna rasera / Vad har samhället att förlora annat än sina gnällspikar / Ett välfärdssamhälle som ledde till gnällighet girighet och osjälvständighet / Sånt fanns förstås också förr / Men då var alla tre betydligt billigare att få fram /  /Välfärdssamhället var nog bra på sin tid / Men idag borde det gå att få fram gnälliga giriga och osjälvständiga människor på ett betydligt billigare och bättre sätt / Med all vår moderna teknik och det.


5637/

Många blir oumbärliga först när dom spårlöst försvunnit. ("Vi såg dom icke komma - och vi såg dom icke gå.")


5638/

Att omedelbart inleda ett nytt förhållande / När det gamla förhållandet nyss krisat & krasat / Anses allmänt vara fusk / Eftersom det fungerar alldeles för bra / Så bra ska dom inte få ha det / Först ska dom  få lida och stå i ett bra tag / Som alla vi andra som lider av att se att några smiter undan sina straff.


5639/

När man gått och drällt i Uppsala i minst trettio år blir man automatiskt hedersdoktor. Det är en stor heder att bli hedersdoktor. Det är kanske därför det har blivit så populärt. Men vad vet jag.


5640/

- Fast jag fick i alla fall ut en hel del av den frivilliga proletariseringen på sjuttiotalet! Jag fick en betydligt starkare kropp på grund av alla tunga lyft! En kropp som jag sen beslöt att behålla även ute i det riktiga livet! I varje fall tills vidare, eller tills jag blir pensionär, eller nåt åt det hållet!


5641/

Den enes rätt att säga nej blockerar den andres rätt att säga ja / Och när den ene ser sexuallivet som ett slagträ är det dags att börja sluta / Det gemensamma livet är inte längre särskilt gemensamt /Att säga nej är ofta en bra början på ett slut.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar