söndag 30 januari 2022

 5757/

Men man har inte helt gett upp förrän man börjar säga: "Jag tror på ungdomen!" Och såna som säger: "Barn är klokare än vi vuxna!" anses allmänt vara senila eftersom dom till och med själva säger så.


5758/

- Hur läser Djävulen Bibeln?

- Han läser Bibeln som om Bibeln bara var en vanlig bok.

- Det var det jävligaste! Och vad finner han då?

- Han finner en obegriplig och obehaglig bok.

- Det var inte dåligt!


5759/

Han hade ett sånt stort "förakt för styrka" att han alltid läste alla idrottsresultat bakifrån.


5760/

"Visst läste jag Dostojevskij / Men inte blev jag kristen bara för det / Och inte heller fick jag någon större lust att börja bängla med rulett heller / Det där med påverkan är knepigt till tusen."


5761/

TINGSTEN / Såna som tror att folk idag skulle darra därför att det återutges texter av Tingsten / Men Tingsten var verksam då alla ( utom förstås Norrskensflamman) var antikommunister / Igår var alltså Tingsten Tingsten / Men idag är Tingsten igår.


5762/

När man börjar bry sig om vad andra tycker om en / Är det ett bra tecken på att man mår dåligt / Då har självförtroendet övergett en/ Och virrar vilset omkring ute på stan/ Omgivet av en skara totalt ovidkommande personer / Bra självförtroende bör komma inifrån / Visst / Men ett litet vitamintillskott utifrån skulle kanske ibland kunna vara ett trevligt komplement.


5763/

"Handikappade är en resurs!" / Huru ofta hör vi icke detta / Och huru ofta tänker vi då icke: "Säg då något som icke är en resurs!?" / Och när vi hör: "Det är inget handicap att ha ett handicap!" Händer det att vi tänker: "...så länge andra äro villiga att betala..."


5764/

Fördelen med att vara fattig är att man har lägre fallhöjd. Har man tur faller man till och med uppåt. Och fattigpensionen blir till ett rejält lönelyft.


5765/

"Hård - men rättvis!" / Ännu en fånig fras att dra i örona /Brukar betyda: Lynnig, orättvis, enfaldig samt korkat självsäker.


5766/

- Konstigt att Den Gamla Goda Tiden så sällan är samtiden?


5767/

- Så länge man låter andra ge en jobb är man löneslav!

- Och sen då?

- Sen är man antingen död eller fri!

- Vilket är bäst?

- Det är en smaksak.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar