söndag 23 januari 2022

 5669/

Den som är genuint slarvig förstår inte ens problemet. Och det finns såna som förmodligen får ut något bra av att göra saker dåligt. Men som aldrig kan förklara vad.


5670/

Hon var hemmavarande för vård av surt barn.


5671/

Till och med en räkning / Kan vara en trevlig påminnelse / Om att man faktiskt existerar / Och att man dessutom förväntas delta i samhällslivet.


5672/

Han berättade om en film han sett som hade gjort stort intryck på han: "Och verkligt kusligt blev det när Spencer Tracy förvandlade sig till Mister Hyde! Då var det inte långt ifrån att han börja likna Vilhelm Moberg!"


5673/

Bättre än att vara intelligent är att få andra att känna sig intelligenta.


5674/

- Uppsala? Nja! För många hundar på trottoarerna, och för mycket glas på cykelbanorna!


5675/

Duktigt Folk ska ha duktigt betalt / Och Dåligt Folk ska ha dåligt betalt / Visst / Men hur vet man att Duktigt Folk verkligen är duktigt / Och vem avgör det / Det åtar vi oss själva så gärna att göra / Svarade Duktigt Folk glatt.


5676/

Jag hittar alltid någon ännu tråkigare period i mitt liv att glatt tänka tillbaka på. Finns inget så trevligt som en rejäl kontrast. Det är bra att ha en positiv livssyn när man har ett negativt liv.


5677/

Författeri får aldrig förfalla till att bli ett yrke / Alltså sånt man gör för pengar / Det finns särskilda yrken för sånt / Min identitet har aldrig funnits i ett eller annat fånigt yrke /  Nä vad skulle min identitet dit att göra / Min identitet har funnits i mig själv / Ett bra ställe för en identitet att bo på / Och sen  då såna som tror på tomtar & troll / Eller tror på FOLKET / Och fördelen med att tro på FOLKET är att då får man surra ostört / Abstraktioner stör sällan / Abstraktionen tiger still i församlingen /  Och då får man bre ut sig fritt utan att behöva bli störd av invändningar och liknande / Abstraktionen är tålig till tusen.


5678/

Det är lätt att tappa tron på mänskligheten / Men det är lika lätt att hitta den igen / Mänskligheten är påfallande utbredd.


5679/

Man har bara ett liv / Säger dom / Och detta lär gälla även kvinnor / Även om kvinnor blir äldre än män / Säger dom /Och en kvinna måste vara kvinnlig / Säger man / Men inte bara kvinnlig / Säger dom / Det skulle ingen stå ut med i längden / Säger många / I alla fall ingen man / La han till på slutet.


5680/

- Jag hatar ordet FORTBILDNING! Bildning ska inte alls gå fort! Bildning ska hållpå hela livet!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar