onsdag 26 januari 2022

5706/

"Höj hundskatten till en miljon per hundhuvud!"


5707/

Den snällistiska värdegrunden: Ett land kan aldrig få för många bidragstagare.


5708/

Ett halvdåligt förhållande blockerar ett helbra förhållande / Behöva distans för att kunna känna sig nära / Det enda kvinnor begär är att män ska vara tankeläsare / För där med att prata och det är trevligare i teorin än i praktiken  / Och den populära teorin att alla män är elaka svin talar dessutom för sig själv / Det är den stora fördelen med just den teorin / Teorier som pratar för sig själv är guld värda.


5709/

Att folk ljuger för att tjäna några tior bevisar inte att folk skulle ljuga för att tjäna några tusenlappar. Här handlar det om att vårda bilden av sig själv som en smart person. Men inte som en ren skurk.


5710/

Helger är sällan fester. Och när helger är fester blir det bara barnkalas.


5711/

Inget vet varför människan måste sova / Men eftersom ingen vet varför människan måste leva är det av sekundärt intresse / Och sen drömmarna då / Drömmarna är ännu värre / Drömmaren kan bara uppnå ett tradeunistiskt medvetande / Och det är inte mycket / Och det betyder att man bara kan minnas och tolka det man redan vet som vaken / Och det är vackert så / Fast det är förstås svårare än så / Först måst man försöka komma ihåg / Sen måst man byta genre  från dröm till berättelse / Men sen är det bara börja tolka / Det är svårt att tolka / Dom förbjöd cykeltolkning eftersom det var för farligt / En hel tropp åkte ner i diket / Men jag klarade mig rätt bra / Det var bara framhjulet som blev lite vint / Inte jag / Och det var ändå inte min cykel / Men att tolka drömmar är däremot fullt tillåtet / Än så länge / Fast svårt / Väldigt svårt / Och till sist måst man tota till en tolkning / Och sen då värst av allt måst man försöka få tolkningen att passa in på egna livet / Utan skohorn är det omöjligt.


5712/

Det är trevligt för många att "tro att dom är något" framförallt när dom inte är något.


5713/

Den i och för sig trivsamma tanken att Förintelsen aldrig funnits väcker mest bara vantrivsel / Det har att göra med att det är känsligt värre / Och man kan visst inte ens använda lustgas / Det kan inte vara roligt.


5714/

"Allergierna ökar därför att man uppmuntrar allergierna!" Är det en elak sanning, eller det en snäll sanning? En del sanningar är sannerligen inte att leka med.


5715/

För att slippa allt slams sen började han på sin gravskrift redan när han levde. Han skrev:" Han var  rätt rolig. Och rätt vettig. Men nu är han bara rätt död". Och han vart rätt nöjd med resultatet.


5716/

- Det har en amerikansk undersökning visat!

- Det tror jag inte på!

- Jo,  han visade den för mig i smyg!


5717/

- Man ska bara vara generös i sånt som syns! Däremot behöver det inte alls vara dyrt!

-  Så huvudsaken är alltså att man kommer med ett stort paket?

- Precis! Du har förstått vad generositet handlar om!

- Ja, men det är ju inte så svårt att fatta, när man har en så generös lärare!

- Precis!


5718/

Glädjekalkylen är den trevligaste av alla kalkyler. Men tyvärr har den ofta kort hållbarhet.


5719/

"Jag skulle hellre dö än ringa efter en läkare!" sa han. Och han fick som han ville.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar