tisdag 30 november 2021

 5549/

Två förlorare. Slog ihop sina misslyckade liv. Och det räckte till en hel halv människa.


5550/

- Äh! Hon vet inte mer om lidande än min katt!


5551/

Finns det några farliga åsikter? Tveksamt. Men man kan ju prova på att i Stockholm högljutt hävda att Stockholm är en tråkig och ointressant stad. Man kan bli nedslagen för mindre.


5552/

- Om man la ihop alla flisorna från Jesus kors skulle det räcka till att bygga ett tvåvånings trähus!

- Det är väl inte konstigare än det där med abborrarna och limporna? Under är under.


5553/

Goda råd tas alltid tacksamt emot: När livet känns tråkigt ska du passa på att dammsuga. Då blir ditt liv visserligen inte roligare men renare. Och det är väl inte så dumt. Och det är alltså ett gott exempel på ett gott råd som man aldrig ska tveka att utdela i tid och otid.


5554/

Men om man inte har något alls? Ge inte upp! Nog kan du väl ändå kunna skaffa dig en rejäl sjukdom om du riktigt anstränger dig! Du ska inte behöva nöja dig med en småborgerlig diagnos!


5555/

Fördelen med klottret är att det visar att ungdomen inte har något att komma med / Det finns ingen begåvningsreserv / Det finns bara härmapor / Klotter har inget med konst att göra / Klotter är ett försök att få makt genom att sabotera / Ofta ett lyckat försök / Folk blir faktiskt förbannade / Men att få folk att bli förbannade är så lätt att det sannerligen inte är någon konst .


5556/

Han försökte stå på egna ben på egen hand. Och ibland gick det riktigt bra.


5557/

Enda fördelen med vintern är sparken.


5558/

Man kan låna böcker av andra men aldrig livsglädje. Men många försöker ändå. Många ringer på din dörr med sina tomma, tomma kaffekoppar. Och ber att få låna lite livsglädje tills vidare. I alla fall över helgen. Och du är väl ändå inte den som är den.


5559/

Snällhet ställer till besvär för andra / Han ställde visserligen snällt upp som snällobjekt / Men bara på halvtid / Att vårda eller vårdas / Livet som en radda problem som ska åtgärdas av andra / Att behöva bli behövd /Den som tycker om att tycka synd om ser till att snällobjekten inte försvinner / Snällhet som utövas med skattemedel är inte snällhet / Om man säger att andra ska vara snälla anses man allmänt själv vara snäll / Det här med snällhet är såväl enkelt som komplicerat / Men sanningen är alltid snällare än snällheten / I alla fall på god sikt.


5560/

- Jag arbetar med att ge röst åt de svaga!

- Jaha, du jobbar som sufflör hör jag?


5561/

Ett lågt klädkonto har flera fördelar. "Som man är klädd, så blir man hädd." Sa man förr. Men alltså: Om du är dåligt klädd får du dåligt bemötande. Det vill säga att då får du normalt bemötande. Vilket underlättar normala kontakter med andra människor. Fördelarna med ett lågt klädkonto är alltså uppenbara. Och då har jag inte ens berört penningproblematiken.


5562/

Han lyckades i alla fall klämma in några kvickheter här och där innan han dog. Inte illa. Han var helt nöjd. Många hinner bara med lite lätt konversation innan det blir dags för dom att börja tänka på slutet. Utan att komma på något särskilt att säga. Då står dom där vackert där dom ligger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar