tisdag 30 november 2021

 5537/

Jane Austen: Alla mäns olika värde.


5538/

För att skriva något bra om Norrbotten / Krävs i första hand att man har bott i Norrbotten / Och i andra hand att man inte längre bor i Norrbotten.


5539/

"Fil. kand.?  Ja? Alltså, det är väl den akademiska motsvarigheten till diversearbetare?"


5540/

- Han är väldigt kvick!

- Tycker du verkligen det?

- Ja, i alla fall för att vara utvecklingsstörd.


5541/

Men det är ofta en ganska bra idé att behandla pestsmittade precis som om dom vore pestsmittade.


5542/

"Det finns inga obekväma åsikter! Det är bara bäddsoffor som ibland kan vara obekväma!"

Det finns inga obekväma författare, det finns bara obekväma möbler.


5543/

Skådespelare tror: Att dom, egentligen, är blyga. Att dom, egentligen, inte vill vara skådespelare. Att dom, egentligen, skulle vilja jobba mindre.

"Nä, jag var aldrig tillräckligt blyg för att vilja bli skådespelare! Jag var inte ens tillräckligt blyg för att våga söka in på scenskolan!"


5544/

- Jag hatar programledare av princip! Och några principer bör man hålla sig med!


5545/

"Jaha? Du har avtjänat ditt fängelsestraff. Det var väl trevligt. Men det gör dig naturligtvis inte till en bra grabb. Nänä! Det var ju du själv som sa att ingen blir bättre av att sitta i fängelse!"

(Även om viktigare personer kanske får det bättre av att du sitter i fängelse? Men! Att begå brott är alltid att fuska. Och att fuska är fusk.)


5546/

Massmedians huvudbudskap: Politiker & Journalister är viktigast av allt och alla. Ja allt och alla finns egentligen bara till för att Politiker & Journalister ska få ha åsikter om allt och alla. Två sidor av makten som egentligen är samma sak. Fast båda sidor försöker förstås blanda bort korten. "Vanligt Folk" finns inte. Och om "Vanligt Folk" finns har "Vanligt Folk" vanligtvis inte sammanhängande åsikter. Men Politiker & Journalister finns. Och har till uppgift att platta till verkligheten så att den blir lika platt som ett partiprogram eller en dagstidning. Och alla undersökningar visar att "Vanligt Folk" rankar Politiker & Journalister liksom lite lågt. Och detta brukar alltid stå med JÄTTESTOR stil i dagstidningarna. Så det har du förstås redan läst hur många gånger som helst.


5547/

Jag tror inte att verkligheten är begriplig / Vad är det för begripligt med Vadan & Varthän / Men jag tror att tanken på att verkligheten skulle kunna vara begriplig är en trevlig tanke / Och det där med att förstå / Lustig tanke det där att man skulle kunna förstå något / Vem har någonsin förstått sexualiteten / Eller döden / Eller evigheten / Eller livet / Eller ens att jorden är rund/ Förstå är bara ett ord man tar till när man inte fattar ett dyft / Eller ens ett dugg / Ord är nog bra / Ord behövs / Utan ord har man svårt att formulera exakt vad det är man inte förstår.


5548/

En undersökning visade att folk i genomsnitt var tre gånger så dumma som man tidigare trott. Och dessutom var folk tio gånger så dumma som dom själva trodde. Och alla dessa siffror var kontrollräknade till tusen. Och alltså hur exakta som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar