torsdag 11 november 2021

 5398/

- Sluta författa? Ja!

- Sluta fundera? Nej!


5399/

GRÄL OCH DOM: Skäll-och-gnäll-genren har alltid varit en svensk specialitet / Det beror förstås på klimatet / Men hur kommer det att gå nu när dom vill ändra på klimatet? / Det kommer att visa sig /Men varför anses gräl vara så djupsinniga på scenen, när gräl är så enfaldiga i verkligheten? / Många frågor / Kan det vara så att alla teaterkritiker har ett rent helvete hemma? / Så att kritikerna tror att gräl-gnäll-och-skäll är samma sak som SANNINGEN?


5400/

Fast eftersom det är roligare att leva än att vara död / (Det säger alla) / Borde komedin vara den naturliga formen för oss som faktiskt lever / Och för de döda borde tragedin passa perfekt / Tycker man.


5401/

- Vad väljer du, växtriket eller djurriket?

- Himmelriket!


5402/

Att veta precis lagom mycket om allt för att inte ha respekt för något.


5403/

Det som ser ut som en dumhet är inte alltid en dumhet / Ibland är det bara en ideologi /Och "att sätta in i sitt sammanhang" brukar betyda: "att sätta in i min ideologi" / Den som debatterar utifrån, eller inifrån, en ideologi debatterar inte / Och såna som påstår sig "sätta in saker i sitt sammanhang" brukar hålla benhårt på sitt och mena MITT.


5404/

Alla har rätt att säga hur korkade saker som helst.  Fast bara så länge alla andra har rätt att säga att det är  korkat sagt.


5405/

- Det är rätt att göra uppror!

- Kanske det. Men den avgörande frågan är förstås: Är det värt besväret?


5406/

"Varför blir bakterier så bra på att bli resistenta när människor inte blir det?"


5407/

- Han sökte alltid efter det rätta ordet!

- Hittade han det då?

- Nä, men han var en jävel på leta!


5408/

Darlings att dräpa är tyvärr en bristvara.


5409/

Det lär visserligen vara farligt med medgång, men nog törs man väl ändå testa? / "Här ska du få se på en som tål lite framgång!" / Att alltid bara vara beredd på motgångar är att alltid bara vara halvlycklig / "Jag är inte så insatt, men jag skulle ändå gissa att det är roligare med framgång?" / "Jag skulle förmodligen inte bli odräglig av lite framgång? Och lite odräglig har man väl ändå rätt att vara?" / "Men jag kan inte ens stava till frammgong."


5410/

Barn tycker som bekant inte om barnteckningar / Bara dom egna teckningarna / Men dom ser barn inte som barnteckningar, eftersom barn  ser sina intentioner och inte sina resultat / Det är barn inte ensamma om / Och barn gör hellre hötorg än barnteckningar / Om barn bara kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar