tisdag 23 november 2021

 5502/

PALME-fixeringen var sjuklig redan när Palme levde/ Och när Palme dog blev den ännu värre / Om Palmemordet varit uppklarat hade det varit helt ointressant / Men så länge Palmemordet är ouppklarat betyder det egentligen ingenting / Man kan inte dra slutsatser av sånt man inte vet / Även om många gör det / Det är roligt att dra slutsatser / Palmemordet förändrade Palmebilden men för övrigt ingenting / "Men det är så himla frustrerande  när något är ouppklarat tycker jag!" / "Tycker du det? Då kommer du nog att bli jättefrustrerad när jag talar om för dig att hela livet i grunden är ouppklarat och kommer att så förbli!" / Det finns ingen som vet varför någon lever / Att då få veta varför någon dog är av begränsat intresse.


5503/

Den som alltid ställer upp bör ägna sig åt bowling.


5504/

Dagens berömda är morgondagens glömda. Det är därför dagens berömda ser så nervösa ut.


5505/

Såna som vill vara synliga, och såna som vill vara osynliga. Och såna som bara vill vara som folk.


5506/

När man inte längre upprepar sig är man död.


5507/

Om du vill dö en värdig död är det bäst du börjar redan idag för att vara på den säkra sidan.


5508/

Hon skrev i sjuttio år sentimentala kåserier om livets korthet.


5509/

Antingen förändrar man sig, eller så tar man glatt konsekvenserna av att man är som man är.


5510/

Han var så himla lömsk att han alltid brukade svälja vigselringen innan han gick ut och roade sig.


5511/

Om man kverulerar är man reaktionär / Om man än kverulerar radikala åsikter / Om kverulans är samhällskritik är samhällskritik inget att ha / Testa samhällsberöm som omväxling/ Så är du i alla fall originell / Den mest konservativa av alla konstarter kallas gnäll / Och frågan som ständigt bör ställas till alla nedskärningskverulanter är: " Nå! Exakt vilket år var du lycklig & nöjd då!?"


5512/

"Marxism-leninismen" / Varmed avsågs "Maoist-stalinismen" / Var den enfaldigaste lära som någonsin fått fotfäste i det här landet / Fast fotfäste och fotfäste / Det var väl egentligen aldrig mycket till fotfäste /  Ganska snart halkade han ikull / Och  bröt lårbenshalsen / Och så var han ute ur sagan / Sörjd & saknad enbart av sagotanter.


5513/

RESOR? / Ser ut som äventyrlighet / Är dold borgerlighet /Är maskerad kommersialism/ Är det godkända sättet att få illusioner av upplevelser / Och teve är det icke godkända sättet att få precis samma illusioner / (Jag har ingen teve. Men man har väl rätt till en åsikt. Jaså inte. Då får det väl vara då.) / Nå / Det kanske kan vara roligt att resa / Ibland / Kan kanske ibland  vara roligt att resa / Men såna som reser är då sannerligen inte särskilt roliga.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar