söndag 21 november 2021

 5478/

KONSPIRATONSTEORIER / Och liknande / Samhället som konspiration är en mer inspirerande tanke än samhället som kaos / Det är trevligt med konspirationer / Tycker många / Då finns det i alla fall NÅGRA som vet vad NÅGOT handlar om / Eller NÅGON / Att tro på djävulska konspirationer är samma sak som att tro på Gud / Eller nästan / Eller tvärtom / På nå vänster / Men ännu oftare på nå höger / Själv har jag en jättekuslig konspirationsteori: Jag tror inte att det finns några konspirationer / Hjälp / Vad gör vi då / Då finns inga ansvariga / Inga listiga planer / Och egentligen ingen mening / Då kan man lika gärna / Fast vi vet inte ens vad man då kan lika gärna / Och då kan man lika gärna låta bli.


5479/

- Fast elakhet med glatt humör är förstås alltid bättre än sur snällhet!


5480/

"Fast trafikregler kan naturligtvis inte gälla för alla! Det skulle leda till ett alldeles för grått och trist samhälle!"


5481/

Att förlänga ett resonemang är lika dumt som att påstå att en meter. egentligen, är två meter. I förlängningen.

Och: "Vem har bett dig förlänga? Är du gummi-människa eller nå!?"


5482/

"Jo jag har skrivit mitt testamente! Det är inte så himla noga med kista, och religion, och blommor, och allt det där tjafset! Huvudsaken är att jag slipper barnkör!"


5483/

"Det finns säkert elaka poliser. Men undrar om ändå inte elaka brottslingar är ett större problem? Och om inte brottslingsbrutalitet är ett större problem än polisbrutalitet? Fast jag är ju inte utbildad kriminolog, så då ska man visst hålla tyst säger dom själva?"


5484/

Man kan spruta mot insekter. Men mot sekter hjälper ingenting. Sekter är så himla resistenta så man ibland inte tror att det är sant. Himla synd dom dödade DDT. Han kunde kanske ha hjälpt.


5485/

DEN GAMLA GODA TIDEN: "Då det i alla fall var lönsamt att suga ut folk. Det var tider det! Undrar om dom tiderna tänker komma tillbaka?"


5486/

Att vara stoisk är som att ha växel på cykeln. Backarna finns förstås kvar. Och backarna är minst lika branta som förr. Fast backarna känns ändå som lättare med växel.


5487/

- Du måste ta ställning!

- Ställning? Varför det? Jag är väl ingen byggnadsarbetare!

Och: Ibland är det viktigt att inte ta ställning. Eller att inta en lugn ställning. Den som intar en lugn ställning är svårare att påverka och peta omkull. Den som vägrar att ta ställning vet vad han gör. Han är inte bara lat. Även om det förstås kan se så ut för en utomstående.  Som själv tagit ställning till tusen.


5488/

Och slutsatserna blir som vanligt: TVÄRTOM / Man brukar inte skjuta svenska arbetare / Man brukar inte mörda svenska politiker / Flygplan brukar inte störta / Färjor brukar inte sjunka / Kärnkraftverk brukar inte krascha / Och så vidare / TVÄRTOM är vanligare än man tror.


5489/

Bara stora män synas ända in i de små sömmarna / Vanliga människor synas aldrig / Vanliga människor är sällan värda att synas / Vanliga människor slipper att synas ända in i de rätt-tänkande sömmarna / Vilken tur vanliga människor har / Synd bara att dom inte själva vet om det.


5490/

Och Zarah Leander? Det jag har emot Zarah är att hon var melodramatisk / På slutet på gränsen till parodi på sig själv / Som så många / Än idag / Zarahs eventuella politiska åsikter struntar jag helt i / Den som går till artister för att få fina åsikter får skylla sig själv/ Artisten får dyrka djävulen själv bara artisten är bra / "Han sålde sin själ till Djävulen för att få sjunga som en Gud! Fast han fick rätt dåligt betalt har jag hört?" / Att välja favoritartist efter åsikt är lika dumt som att utse den som ser snällast ut till segrare i stavhopp / För att ta en idrottsgren ur högen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar