måndag 25 oktober 2021

 5234/

SIMUL-TANT / Den kvinnliga simultankapaciteten / Förmågan att göra flera saker samtidigt / Men! / Göra saker bra eller dåligt? / Anses vara en opassande följdfråga / Har kanske en kusin i kvinnliga läsvanor? / Samtidigt ha flera böcker på gång / Läsa bra eller läsa dåligt ? / Kan diskuteras / Men bör förstås inte diskuteras / Hon läser böcker ryckigt/ Och oavslutat / Men simultant / Jävligt simultant / Vad är det som är så bra med att vara simultan? / Undrar många / Menar hon kanske spontan, snarare än simultan, frågar sig många / Jo, jag kände en kvinna som var väldigt simultan / Hon var såväl elak som korkad / Samtidigt / Och simultant / Fantastiskt.


5235/

Verklighetsflykt är att försynt påpeka att livets trots allt är ganska intressant / Verklighetsflykt är fult / Att ständiga oja sig och oroa sig anses vara att verkligen leva i verkligheten / Men massmedians verklighetsbild består bara av sport & brott / Helst blandat / I massmedian dominerar skurkar & slödder / Men bara där som tur är / Den som tror att massmedian skildrar verkligheten ligger verkligen illa till.


5236/

Bibliotekarievisdom: "Den som vill ha en dålig bok låter sig inte avspisas med en bra!" / Och den som vill vara korkad låter sig inte påverkas av kloka argument / Och den som vill vara missbrukare, brottsling, och så vidare / Vår vanligaste illusion: Att man alltid kan och ska GÖRA NÅGOT / Men många illusioner är nyttiga / Ungefär som när Cagney i den där filmen på slutet spelar feg när han leds in i gaskammaren ( eller var det en elektrisk stol?) för att inte bli en alltför bra förebild för den uppväxande ungdomen / Det fanns gangstrar redan på trettiotalet/ Men då slapp man i alla fall gangstrar som rappade och stod i/ Enda som då störde var väl sjungande Cowboys på bio/ Roy Rogers / Men säga vad man vill om Roy Rogers, han hade i alla fall en häst / Det var då det / Enda gangstrar som idag intresserar mig är gangstrar som slutat vara gangstrar / Lura Samhället - Sköt dig! Då blir Samhället snopet till tusen! / Lura Vuxenvärlden - Var skötsam! Tänk vad snopna alla vuxna ska bli! / Han lurade alla genom att sköta sig perfekt! / Den som väljer att bli DÅLIG därför att alla väntar sig det är en dålig person, och dessutom ett osjälvständigt kryp utan egen vilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar