måndag 4 oktober 2021

 5155/

"Bra folk ska ha bra betalt!" / Kanske det / Men varför ska Bra Folk ha bra betalt redan innan Bra Folk bevisat att dom verkligen är bra? / Bra betalt kan Bra Folk gärna få efteråt / Om dom verkligen visat sig göra bra insatser / Men ofta, ooo alltför ofta, visar sig Bra Folk vara Dåligt folk / Och inte blev bra Folk ett dugg bättre av att få bra betalt heller / Att få bra betalt för att göra dåliga insatser är ett rätt dyrt sätt att få fram dåliga resultat.


5156/

Just det vi Alla är eniga om / Just det vi Alla tycker är självklart /  Är det vi borde granska mest / Men granskar minst / Det är svårt att se sånt som är självklart/ Som korvspad / Fisken ser sällan sitt eget badvatten / Och om fisken ser det blir fisken nervös / Och på precis samma sätt är det med oss människor / Samma och samma / Men ändå / Fast det finns förstås såna fiskar som ser klarare än andra fiskar / Men dessa fiskar ses som konstiga / För att inte säga knäppa / Fiskar som visserligen får rätt / Fast senare / Långt senare / Då det är för sent / Alldeles för sent / Då fisken redan är kokt och stekt..


5157/

"Vi kan inte bara sitta och prata vi måste gå ut i samhället och göra något!" / Sa man / Och säga vad man vill om nazisterna / Dom drog sig sannerligen inte för att göra något / Ut till kamp för sina idéer / Ut till kamp på gator och torg / Alltid redo att kämpa / Aldrig dra sig för att ta till våld för sina ideal / Här har vi mycket att lära.


5158/

Speciella flickklasser eftersom flickor lätt blir tysta i blandat sällskap? / Fanns förr / Försvann nångång på sextiotalet / Om jag minns rätt / Utvidga det hela? / Speciella klasser för såna som på grund av språksvårigheter lätt blir tysta? / Eller för svarta som lätt är i minoritet?/ Det är inte roligt att vara i minoritet / Att vara i minoritet medför lätt att man blir tyst / Det är inte trevligt att vara tyst / Och särbehandling är en bra behandling när den är för de särbehandlades eget bästa / Och vad som är deras eget bästa bestämmer jag  / Sa han.


5159/

Men huvudsaken är nu att man snabbt får fram en bra skurk! /" Cherchez la skurk" som fransmännen säger / Hittills har Hitler varit bäst / Men han är numera död / Retroaktiva skurkar blir aldrig samma sak / Att idag ondgöra sig över Karl XII är visserligen trevligt / Men /  Trump var också trevlig att avsky / Men han höll inte i längden / Vårt behov av skurk är oändligt / Världen kan bara enas kring att hata en riktigt präktigt vedervärdig skurk / Men jag hoppas / Och tror / Att han snart kommer att dyka upp / Och det kommer definitivt att vara en man.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar