torsdag 21 oktober 2021

 5221/

Politik är att gissa / Man sneglar på andra länder / Och på andra tider / Hur har dom gjort / Hur tänker dom göra / Man lär av historien / Tror man / Hur gick det när dom gjorde så / Hur skulle det ha gått om dom istället hade gjort si / Och viktigast av allt / Man sneglar på vad de politiska motståndarna gör och tänker göra / Vad har fienden för sig / Och varför gör fienden så / Och när man väl inhämtat all tänkbar information slår man till med en beslutsam politisk gissning / Fiendens åsikter är förstås viktigast / Egna anhängarna behöver man sällan bry sig om / Men den trevliga illusionen av att det finns elaka grupper är det som driver politiken framåt / Framåt och framåt / Men driver / Om vi bara gör tvärtemot fienden står våra gissningar på stenhård politisk makt / Politisk makt växer fram ur en gissning / Utan Dom Andra som också är Dom Elaka skulle vår egen godhet och klokhet inte vara så uppenbar som den nu är / För oss / Politik är att gissa och ibland gissar man rätt / Det är fördelen med att gissa / Ibland blir det rätt / Vad som helst är bättre än ideologier / Ideologier har alltid fel eftersom ideologier alltid tror att dom alltid har rätt / Då kan det bara sluta på ett sätt.


5222/

Varje gång ett fyllo lyckas välta en gravsten varnar ledarsidor för stöveltramp / Även om fyllot inte alls hade stövlar utan sandaler / Det är känsligt med skor / Se på dina skor - andra gör det / Sa reklamen när jag var ung / Vad reklamen säger om skor idag vet jag inte / Jag äger faktiskt själv ett par gummistövlar / Problemet med mina stövlar är inte att de ofelbart leder till kollektivt klampande på gator och torg / Utan att stövlarna spricker / Och om man ändå blir blöt varför ska man då bära gummistövlar är en fråga som många ställer sig / En fullt berättigad fråga / Som aldrig fått något berättigat svar.


5223/

Alla åsikter är inte godkända. "Jo men det är väl ändå bättre att dom slår ner papperslösa än att dom ger sig på oss infödda svenskar?!" är ett gott exempel på en icke godkänd åsikt. Men det finns förstås fler exempel.


5224/

Kungen klagade på de nya fina arvsreglerna för familjen Bärnadått. Och det gjorde Kungen rätt i. För om dessa nya fina regler gällt förr skulle Kungen inte ha blivit kung. Sulvia skulle inte ha blivit drottning. Och Viktoria skulle inte ens ha existerat. Inte undra på att Kungen klagade. En annan som klagade var en dvärg jag hörde på radion som var upprörd över att man numera kunde bota dvärgväxt. Detta såg han som ett illasinnat angrepp på alla dvärgars rätt att vara dvärgar. För istället borde man se till att Samhället blev lättare att leva i för dvärgar / Klagade han / Och han hade minst lika stor anledning att klaga som Kungen / Även om han var aningen mindre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar