onsdag 13 oktober 2021

5189/

Många vill hellre få det bättre än få det sämre / Men man får inte alltid som man vill / Inte i det här livet / Men kanske i nästa / Så många säger: Att för första gången i mannaminne kommer barnen att få det sämre än sina föräldrar/ Men varför inte / Alla kan inte få det bättre än alla andra / Måste alltid finnas några att jämföra sig med / Om alla har fått det bättre / Har verkligen då alla fått det bättre / Bättre än vem / Och så vidare / Men det stör den trevliga illusionen av att allt går framåt / Av framsteg / Av utveckling / Och allt vad dom kallar sig / Men det är förstås inte särskilt nödvändigt att ständigt få det bättre / Det borde räcka bra att få det bra /  Vore kanske inte det tillräckligt / Millimeterrättvisa är trevligt till tusen / Men han är väldigt liten till växten.


5190/

Om man "Avslöjar borgarna!" får man beröm. I alla fall av borgarna. Men om man "Avslöjar arbetarna!" får man skäll. I alla fall av borgarna. Arbetarna bryr sig som vanligt inte.


5191/

I Sverige anses man vara snäll om man säger att Alla Andra ska vara snälla / Och såna som säger att Alla Andra ska vara generösa har därmed gjort sitt / Sällsamt med snällhet / Snällhet som städse delegeras till Alla Andra är sällsam snällhet / Att uppmana Alla Andra smäller lika högt som att själv göra något / Kan det verkligen stämma / Men när det gäller snällhet ska man förstås inte förstå / Man ska beundra och hålla tyst / Hälsan tiger still, men snällheten är inte dålig på prata han heller.


5192/

"Solidariskt via skatten"? Men skatt är TVÅNG, just för att man inte litar ett dugg på människors solidaritet. Det finns gott om vanliga, men meningslösa, uttryck. Inte minst i språket.


5193/

När man var barn läste man Kalle Blomkvist och Blyton och Tvillingdetektiverna huller om buller och hur blandat som helst, eftersom man som barn inte såg någon skillnad på Astrid Lindgren och Enid Blyton / Fast det är klart, det var mer marmelad i Blyton-böckerna / Men att alla barn i bov-böckerna hade sån tur att dom alltid stötte på bovar! / Det var orättvist värre tyckte man i Lule / Inte en bov under hela min uppväxt / Nedrans /  Men sen blev det bättre / En del stötte sen på livs levande bovar /Politiska bovar / Kapitalister / Och nu vart en del lyckliga värre / Den barnsliga drömmen om den perfekta boven blev till en slags verklighet / Men sen tog den  drömmen slut / Den med / Och vad borde då göras med den barnsliga drömmen om de perfekta bovarna ? / Skulle man verkligen behöva gå tillbaka till idrotten? / Skulle man verkligen behöva sjunka så lågt? / Det skulle man / Ibland / För när det gäller barnsliga drömmar kan ingen slå idrotten på fingrarna / Att få hata motståndarna! / Som alltså var bovar! / Man var inte längre barn / Men man hade fått tillbaka barnasinnets bovar /Lyckliga dom som gick i barndom i idrottens idiotiska famn / Men för alla andra, hur gick det för dom? / En del spårade ur helt / Och blev partipolitiska alkoholister/ Mycket vanligt / Men ändå mycket tragiskt.


5194/

Inget vet vad som verkligen är viktigt förrän efteråt / När det är för sent / Beundra frihetsrörelser som snart visar sig vara minst lika bra på motsatsen / Korea? / Biafra? / Kriget i forntida Jugoslavien? / Var är det krig som höll i fjol? / Och alla dåtida ÖDESVAL som alla idag helt har glömt bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar